maandag 28 november 2011

lekke band nr 4 en 5

 Zondag avond laat bij controle van de fiets voor de maandag ochtend vond ik de rechter voorband leeg. Niet op het loop vlak van de F lite maar in de wang zit een scheur die er schuin door heen loopt. Totaal 3009,9 km gereden. Vwb de afstand een tegenvaller. Zal tzt nog eens wat nauwkeuriger er naar gaan kijken. Gelijktijdig beide banden maar verwisseld met 35-406 kojaks die ik nog had liggen.
Hier bleek dat ook de linker band weer lekkage heeft gehad. De binnenband bleek volledig vastgeplakt te zitten met Joe super race sealand. Deze lekkage had ik dus niet opgemerkt door de sealand die daardoor heeft gedaan wat het zou moeten doen. Wel is het resultaat met de vastgeplakte binnenband anders dan met de kojaks.

 Ik vermoed dat de soepelheid van de wangen en de druk waarmee de binnenband in de buitenband zit daar mee te maken heeft.Nu moet ik mij nog gaan beslissen op welke buitenband ik de winter ga rijden. Vandaag bemerkte ik dat de Kojak toch echt wel langzamer is en dat ik met meer inspanning thuis gekomen ben. Hartslag lag 4 slagen hoger en gemiddelde snelheid lag ca 2 km/h lager!Op discussie groep al vrij veel adviezen gezien.
 Zal deze bundelen en keuze maken. Bemerkte vandaag wel dat snelheid toch fijn aspect is. Denk daar vast anders over als ik in natte sneeuw een band moet verwisselen.☺

zondag 27 november 2011

Hogere camera positie

Nu met de racekap wat testjes gedaan met de camera. De camera op de neus van de Quest gaf een vrij groot beeld van de neus en in de nacht werd er minder licht "gevangen"door de lens omdat deze relatief het donker filmde. Overdag was er dan licht genoeg maar wel die enorme oranje neus.
Meestal in de nacht / ochtend kom ik bijzonder veel dieren tegen. Konijnen meer dan 100 waarvan ik er al wel een tiental tegen mijn hakken heb gehad of overreden. Herten kom ik bijna elke nacht tegen in aantallen van ca 10 stuks. Vorig jaar ben ik er zelfs tegen aan gereden waarbij het dier struikelde maar wel verder liep en mijn Quest verder geen schade ha opgelopen. Wel gaf het een enorme rotklap. Daarnaast met regelmaat vossen, egels buizerds enz. Meerdere heb ik in de nacht gefilmd maar scherpe beelden krijg je niet echt. Nu met de hogere camera positie de afgelopen week gereden en wordt het beeld veel duidelijker. Voorwaarde is wel dat de weg droog is waardoor de reflectie veel groter is en er een redelijk nachtbeeld ontstaat
. Klein nadeel bedienen is nu onmogelijk geworden, maar je kan natuurlijk niet alles hebben.
 Bevestigen met magneten zorgen ervoor dat de camera prima in positie blijft.
Bijgaand filmpje gelijk maar eens uitgeprobeerd om de snelheid mee in beeld te brengen. Wel bewerkelijk omdat de film twee x gemaakt moet worden. Met mijn GlobalSat horloge / hartslag GPS worden de GPS data verzamelt. Met een converter programma (slimme zoon) wordt dit omgezet in een CSV file waardoor racechrono2avi er een avi film van maakt die uiteindelijk in Adobe premiere pro CS3 met de film gecombineerd wordt en uiteindelijk in pinnacle verwerkt. Je moet er even wat voor over hebben nietwaar.

Van het resultaat maar even een kort filmpje gemaakt.

dinsdag 22 november 2011

Verbaasd

Normaal gesproken beleef je op een woon werk rit niet elke dag iets bijzonder som over te schrijven. Zeker niet als het wederom in de ochtend flink mist en je er al een paar keer over geschreven hebt. Maar vandaag toch nog wat bijzonderheden en feiten.
Deze dag weggegaan met de winteroutfit. Betekent lange broek en ook vooral de voetverwarming omdat de koude voeten de vorige keer licht opkwam ook doordat de inspanning van hard fietsen door de mist er niet was. Vanochtend op standje 1 geen koude voeten maar wel de gedachte doen ze het eigenlijk wel. Op de terug weg ze maar eens op standje drie geprobeerd en ja uit volle overtuiging kan ik zeggen ze doen het. Denk dat ik mogelijk wel een brandplek heb om dat de laatste km het gewoon zeer deed.☺
Tweede opvallend verschijnsel waarbij ik gisteren dacht zie ik ijs op het vizier? Ja dat klopt. De Quest blijkt ook kleine ijsblokjes te maken.

Derde opvallend verschijnsel en dat kom ik nooit zo vroeg tegen, vandaar de titel van het verhaal. Om 5.02 uur bij Huizen vanaf de Stichtse Brug kwam er een velomobiel aan scheuren. Ikzelf was net de rotonde over en hij of zij was druk met sturen om langs mij te komen en de rotonde te nemen. Nu was ik ondanks het korte ogenblik vanwege de bocht en de mist in staat de claxon te vinden terwijl de ander daar waarschijnlijk geen tijd voor had.

Grotere kaart weergeven
Weet niet eens zeker welk type voorbij kwam en wat de kleur was(beetje licht geloof ik) maar wel met een overkapping. Dus Strada / Quest achtig of misschien en WAW. Toch leuk en het triggert mij nu dat ik wil weten wie was dit?

maandag 21 november 2011

Mist(roostig)

Vorige week al mistig vandaag spande de kroon. Afgelezen aan de gemiddelde snelheid lag het vorige week nog net boven de 30 km per uur. Vanochtend las ik 27,6 km/h af op de GPS. Met de lamp naast de spiegel in gedimde toestand en een accu die ik niet geheel vertrouwde is deze wel voldoende opgeladen op weg met minder dan 100 meter zicht. Vooral daar waar er geen strepen op de weg stonden af en toe bijna stilstaan om de berm weer in het oog te hebben. Oriëntatie verdwijnt geheel en veel naar de GPS kijken doe je ook niet om alle aandacht op de weg te houden. Moet wel zeggen was maar net warm gefiets en koude voeten dienen zich voorzichtig aan. Met de race kap zonder mist is rond de 0 gr C gewoon nog lekker zonder voetverwarming te rijden. Vanavond deze toch maar weer klaar leggen voormorgen ochtend daar er opnieuw mist en kou voorspelt is.
 

 
  In de middag terug onder dezelfde condities maar scheelt enorm dat er daglicht is. Snelheid kon op een redelijk normaal tempo alhoewel ik geen enkele behoefte had om ergens meer gas te geven dan normaal. Gewoon lekker ontspannen ronddraaien met een snelheid van rond de 35 km/h en weinig genieten omdat het zicht
 er gewoon niet is. Op het vizier van de racekap vormde er af en toe lichte ijsafzetting. Vizier moest in de brievenbus stand omdat er anders gewoon geen zicht genoeg was. Vwb de temperatuur zou ik  hem liever wat dichter doen maar dat gaat helaas niet. Op enig moment zag ik zelfs dat de GPS de mist inging door volledig mij als duikboot te zien.
Even later signaleerde hij helemaal niets meer en dat bleef zo tot de laatste 20 km.Ook nu langs de dijk geen idee waar het eind is. De windmolens doemen een voor een op verdwijnen snel en elke keer denk je nu zal ik er wel zijn. Wederom veilig thuis gekomen nu met een 32,7 km/h gemiddeld en opnieuw maar net lekker warm.

Na een aantal ritten mist kan ik zeggen dat de racekap zeker nog aangenaam is in vergelijking met voorheen. De brievenbus stand varieer ik af en toe om de koude wind er niet vol in te laten blazen maar ik kom nog steeds niet echt verkleumd over. Nog steeds erg tevreden over de aanschaf.  Nu Gmail nog eens nalezen om de F-lites te gaan vervangen zoek ik een band die weinig lek gaat.
Lijkt erop dat er elke keer maar twee types naar voren komen maar dat maakt de keus alleen maar gemakkelijker.


Veel veilige km's gewenst

maandag 14 november 2011

Snel, sneller snelst

Met de nieuwe racekap blijft het verbazen dat tot op heden elke rit sneller uitpakt. Vorige week van 35,8 naar 36,0 naar 36,1 met wind 4 bft tegen. Vandaag gestart met mistig weer. Zicht zat rond de 300 meter en gaf op het vizier van de racekap lichte druppel afzetting. Grote licht erbij verblindde meer dan dat het bijdroeg aan het zicht. Groot gedeelte van de rit dus met de gewone Quest lamp. Uiteindelijk met 32 km/h op het werk aangekomen. De rit had ik gezet over Eemnes en de Wakkerendijk omdat daar het pad breder is met wat meer beschutting.
Op de terugweg weer via de Eemhof gereden. Wind was licht tegen maar met kracht 2 a 3 was het minder als de vorige keren. Almere uit zat al op 37 km/h (verkeerslicht mee) en dit kon op de dijk richting de Eemhof naar 38,0 km/h gebracht worden. Op de Oostdijk max gas gegeven en nu met een lichte rug wind stopte de teller bij het binnen rijden van Spakenburg op 38,1 km/h gemiddeld. Voor het eerst de lange route binnen het uur gereden en de 40 km/h komt in zicht als de wind in de rug zit.
De racekap gaat nu geweldig als blijft het nog wel even zoeken naar de juiste kleding. Met rond de 0 gr C in de ochtend was ik toch nog te bezweet over gekomen.