zaterdag 24 november 2012

Sleutelen aan de fiets

 Vandaag een korte rit van 40 km in een compleet mistige en koude omgeving. Het werd weer tijd voor de winter outfit dus ben ik maar weer gestart met de verwarmde inlegzolen te testen. De batterijen waren al opgeladen en de zolen gaven gelukkig hun warmte weer af. De beide zijkanten van de fiets waar ik met de schouders redelijk klem zit heb ik geïsoleerd met neopreen. Als het nog kouder wordt trekt de kou vanaf de buitenkant de armen in. Ik ben benieuwd wat het als resultaat oplevert.

Thuis gekomen werd het nu echt tijd om een aantal ergernissen aan te pakken. De eerste was  de Furieus Fred die aan liep in de wielkast. Deze band zit er nu 625 km op en bevalt op zich prima. Echter bij een linker bocht hoorde ik de noppen van de band de wielkast raken. Datzelfde gebeurde ook bij drempels waarbij ik het idee kreeg dat de veerweg te lang was in combinatie met deze waarschijnlijk wat grotere band. Voorheen met de Schwalbe had ik hier geen last van.
De totale lengte van de Risse demper nog maar eens opgemeten en hierin vond ik wel een paar millimeter.Schat dat deze op 395 mm stond en is nu naar 405 mm gebracht. Nu maandag maar eens afwachten of het schrapende geluid weg is.
Gelukkig waren vandaag ook de nieuwe Bebop pedalen binnen gekomen. De oude vergeleken was er duidelijk zichtbaar op het linker pedaal een beschadiging waarvan ik vermoed dat dit de reden was waarom ik uit het pedaal schoot. In ieder geval staat hij weer klaar om maandag naar het werk te fietsen.




beschadigde ring



vrijdag 23 november 2012

Nieuwe Bebop pedalen

Vandaag niet met de fiets naar het werk gegaan. De laatste twee keer weer problemen met het linker pedaal die de verbinding met de klip verliest. Had ik daar na de zomer ook flink last van met een nieuw schoenplaatje dacht ik de zaak te hebben gered. http://questikel.blogspot.nl/2012/09/bebop-pedalen-2.html  Na een tip van Andre heb ik de schoenplaatjes regelmatig met vaseline vet gehouden. Het irritante gepiep was daarmee verleden tijd en naar ik hoopt e de slijtage tot een halt geroepen. Echter vorige week schoot ik al een aantal keer uit het pedaal. Afgelopen maandag trok ik de voet met alle macht eruit en kwam de achillespees vol op de scherpe rand van het voetengat. Dat zag er niet goed uit voor de fiets en de achillespees. Gisteren snel bij Wim nieuwe besteld. Deze ga ik vanaf het begin maar vet houden in de hoop dat ze nu langer als 12000 km gaan uithouden.De laatste truc heeft mi nu na 13500 km gebracht maar evengoed niet erg veel kilometers. Wel heb ik ze graag omdat de zijdelingse speling mijn knieën behoorlijk heeft ontlast.

maandag 12 november 2012

Conditionele achteruitgang

De laatste 6 weken veel minder kilometers gemaakt als gewenst. Een keer per week op en neer naar het werk en een enkel klein ritje geeft een totaal dat gemiddeld vijf keer minder is als de rest van dit jaar. Oorzaak hiervan zijn divers. Afspraken die er voor zorgen dat ik de motor of de auto nodig heb tot een aantal keren mist. De weg is nog niet echt bekent en met mist maakt dat het wel moeilijker. Wel gaat het nu zo goed dat ik de meeste langzame stukken wel eruit heb weten te halen. Een stuk vanuit Holkerveen wil ik nog een keer rijden omdat ik daar naar schatting wel een kilometer of twee korter kan. De vraag is gaat het sneller. Meerder stukken remmen het gemiddelde enorm. Vandaag op de terugweg vond de GPS het signaal pas na de stoplichten. Voordeel hiervan is dat de gemiddelde snelheid opliep tot 36,6 km/h. Na ca 20 km stond deze nog steeds op de teller. Wel werd het al snel donker. Nu ik iets vroeger op huis aan ging dan anders waren er veel meer fietser op de weg. Vooral die grappenmakers zonder verlichting moet je dan goed in de gaten houden.
Na achter veld viel het gemiddelde terug tot ca 34 km/h. Dit gemiddelde daalde nog iets verder na Stoutenburg / Amersfoort en Holkerveen. Toch kon ik het tempo voor mijn doen nog redelijk vast houden. Moet wel zeggen dat ik niet meer vol vermogen trapte nadat ik tot 2x toe met een trek beweging  vol uit mijn Bebop pedalen schoot. De achillespees gloeit nog steeds. Op korte termijn zal ik maar nieuwe gaan bestellen. De actie van nieuwe schoenplaatjes heeft dus maar zeer beperkt geholpen. Alleen aan mijn hartslag zag ik dat de conditie minder aan het worden is omdat deze 10 slagen hoger lag dan normaal. Verder had ik geen moeite de inspanning te leveren.
Aan de fiets uitrusting voor de winter kan het nog niet liggen. Ik heb net 500 km nieuwe F-lites er onder liggen en een FF met anti lek achter. Ben van plan om deze zo lang mogelijk vast te houden omdat de marathons mij vorig jaar niet echt bevielen.
Thuis gekomen stond er nog 33,5 km/h op de teller. Wel een snelste tijd maar gezien de vele stop punten voor de N wegen is tempo rijden op het gemiddelde niet erg motiverend. Voorlopig maar weer gewoon genieten van lekker fietsen.

zaterdag 3 november 2012

Accu en kappen emotie

Helaas afgelopen vrijdag geen woon werk rit gemaakt dus vandaag maar even met een kleine omweg naar de bakker. Zou een rit van goed 40 kilometer worden. De regenkap meegenomen en na alle berichten op de blogs toch nog eens met meer aandacht de kap in ogenschouw genomen. Uiteindelijk blijft de kap iets persoonlijks en met een bepaald doel gekozen. Voor mij was het ook in extremere kou en nattigheid toch kunnen fietsen in vnl woon-werkverkeer. Ook oliebollentochten kunnen dan wat gemakkelijker gereden worden.
Voor mij blijft deze kap een goede keuze en als ik rond kijk heb ik een hoek van naar schatting 220 graden horizontaal en als ik mijn ogen naar boven richt zie ik net de rand van de kap. Moet er wel bij zeggen dat mijn kap op verzoek 2,5 cm hoger gemaakt is.
Op de terug reis kwam de regen met bakken uit de lucht en daar heb ik een foto gemaakt van binnen uit om een indruk te geven. Voor een goed beeld zou een panorama foto beter zijn om de 220 graden zichtbaar te maken.

Thuis gekomen lag de nieuwe reserve accu klaar die via internet besteld is. De oude reserve accu van 5 V en 2200mA doet het nog steeds prima. Maar de nieuwe heeft veel meer capaciteit, 12000mA.
Oorspronkelijk had ik de batterij aangeschaft als ondersteuning  van de GPS. Totaal had ik tot ca 20 uur GPS tijd hetgeen bij lange ritten noodzakelijk is. Goede solar oplaad systemen heb ik helaas nog steeds niet gevonden dus de accu blijft belangrijk. Helaas is de accuduur het laatste half jaar duidelijk afgenomen van de GPS. Daarvan heb ik er drie maar elk daarvan voldoet nu nog net om een rit wwv mee te gaan in ca 2,5 uur. Normaliter was dat 5 uur. Ook de accu van de Quest gaf het zelfde probleem. In de eerste winter had ik ruim 5 uur verlichting bij mij. De capaciteit is nu afgenomen naar ca 2 uur. De terug gang in een jaar tijd vind ik wel erg snel gaan. Bij Velomobiel info opgevraagd over accus met een grotere capaciteit en de prijzen daarvan. Deze heb ik net ontvangen. Voltage is net opgeladen 6,4 volt over capaciteit wordt niets vermeldt. Wel kwam de nieuwe accu dus binnen met 12000 mA die ik even heb aangesloten op de Quest die gelukkig ook nog past. Claxon en verlichting gingen aan waardoor nu nog de vraag open staat, hoe lang gaat deze accu mee. Verschil zit hem misschien in voltage. Las dat de Quest 6 volt zou hebben. Capaciteit heb ik geen idee van. Komende maandag ga ik hem gewoon gebruiken en afwachten hoe hij zich houdt. Voor de hollanders onder ons de kosten zijn 37,92 euro. Voor mij viel de prijs mee. Verwacht met deze accu ca 20 uur GPS tijd bij mij te hebben en vooral ook reserve accu voor de verlichting. Gewicht van de accu is we wat forser. De 2200 mA is net 110 gram de 12000mA weegt 225 gr.
Ervaringen zal ik tzt posten.