maandag 25 maart 2013

Min 3 met windkracht 6

Vanochtend mijzelf toch maar in de fiets gezet. Het weer met een straffe oosten wind bij min 3 grC nodigt niet uit om lekker te fietsen. Eenmaal erin en een paar kilometer onderweg heb je in de Velo met racekap eigenlijk nergens last van. Wel de voet verwarming maar weer meegenomen en als extra een dik vest voor het geval ik de fiets uit moest voor een lekke band of ander malheur.


Zaterdagavond de fiets onderzocht. Ergens zit er een rammel alsof er een kogel los door de fiets rolt. Deze nergens kunnen ontdekken. Ik moet hem maar eens op de kop gaan houden.
Uiteindelijk met 32 km/h gemiddeld over gekomen en een lekkere rit gehad.
op de terug weg wederom de wind iets van ONO kracht 5 a 6 met uitschieters van 8 volgens de windguru. Dat laatste was knap te merken op stukken waar de wind vol in de zijkant kwam. Hoewel niet de bedoeling had ik na 10 km wel zoiets van het gas erop want het gemiddelde lag al rond 39 km/h. De verkeerslichten bij Hoevelaken zaten redelijk mee kon ik ik redelijk vol gas nemen.Na het langzame stuk richting Nijkerk zat het gemiddelde al weer net boven de 39km/h. Met de wind vol in de rug kon de laatste 5 km snelheden van boven de 50 km/h worden gereden en jawel thuis gekomen 40,1 km/h het geen fractioneel sneller was dan de vorige keer. Neemt niet weg dat ik er nu hard voor moest werken omdat de wind voor het maximale uit de OZO hoe moet komen.
Onderweg nog wel een paar jonkies laten schrikken. Al claxonnerend gingen ze net op tijd aan de kant waardoor ik net onderlangs kon zeilen. Een hard geformuleerd shit he deed hem beseffen dat hij niet alleen op de wereld was.

De laatste weken ko ik meer en meer velomobielen tegen. Vorige week een onbekende gele strada tussen Achterveld en Stoutenburg. Deze passeerde ik snel omdat ik bezig was met een BVS een Brommobiel Voorblijf Syndroom hetgeen alleen lukt als je boven de 50 km/h rijd. Uiteindelijk ben ik dan blij dat het ding een andere kant uit rijd want met wind tegen 50 gaan rijden kost mij mega inspanning, maar uit eindelijk wel een goed gevoel natuurlijk. Gemiddelde hartslag van 136 en een max van 167 kan er wat mij betreft mee door.

donderdag 21 maart 2013

Shredda





Vandaag de nieuw bestelde Schwalbe Shredda banden ontvangen. Via  internet er nog net twee kunnen vinden tegen een acceptabele prijs. De breedste band is niet 47-406 maar een tussen maatje 44-406. Nog steeds ben ik uitermate tevreden met de F-lites maar gezien de test resultaten van Wim wilde ik deze graag eens proberen. Voordeel op voorhand lijkt de smallere breedte tov de F-lite waardoor de draaicirkel kleiner zal worden met naar verwachting op zijn minst dezelfde resultaten. Nadeel zal mogelijk de mindere lek bestendigheid zijn maar dat gaan we ervaren. Samen met Joe's Race Sealant kan dit misschien wel beperkt worden. Ik zal de ervaringen tzt vermelden. De F-lite's gaan nog een paar weken mee

vrijdag 15 maart 2013

Geluk




Weinig te berichten tot op heden. Vorige week meer kilometers gemaakt vanwege het mooie weer. Deze week mijzelf dwingen te fietsen omdat de kou mij niet echt kan motiveren. Hoop dat het nu de laatste vorst zal blijken omdat cabrio rijden toch mijn voorkeur heeft. Eenmaal aan het fietsen gaat het weer vanzelf en kun je weer genieten van de rit en de omgeving. In deze tijd wordt het snel elke dag wat vroeger licht waarin mooie beelden van een opkomende zon de dag fantastisch laten beginnen. Uiteindelijk viel het hard mee met de kou en de wind.
Op de terugweg wordt het wat linker om te rijden. Vandaag op tijd weg wat inhoudt dat er veel meer verkeer op de weg is. De eerste 15 kilometer gingen goed met een lekker tempo. Aankomend bij de eerste rotonde zag ik met een wat verhoogde snelheid kans om met gemak voor auto's over te steken. Echter wat ik achteraf realiseerde dat je niet met tegen de 50 km/h over een rotonde kan jakkeren. Het leek wel een soort eland proef. Het linker en rechter wiel kwamen ongeveer twee maal los waardoor ik er uiteindelijk voor koos al remmend rechtuit te gaan. Ik verwachtte een hoop gekraak te horen aan de onderzijde maar wonder boven wonder bleef dat uit. Ik stond net op tijd stil en moest drie keer stekend weer richting gaan vinden. Al met al leek het op de situatie toen ik de fiets net uit Dronten had opgehaald en na 8 kilometer op de eerste rotonde gewoon te hard reed. Aansluitend Richting Stoutenburg een auto die zonder richting aan te geven rechtsaf slaat het fietspad kruisend naar een woning rijd. Dit kost mij letterlijk rubber van de F lites om hier met ca 40 kilometer naar stilstand positie te komen in een paar meter. Botsing gelukkig net vermeden. Zal niet herhalen wat ik op dat moment allemaal roep wat dat is niet erg fraai.

Gelukkig nog steeds zonder schade kunnen blijven rijden in deze fiets. Ik weet uit ervaring dat de eerste krassen ook in je ziel blijven staan. Heb gelezen dat je pas bij 50000 km mag spreken van een ervaren velomobilist maar ik zit in ieder geval al over de helft.

maandag 4 maart 2013

veertig rond

Na de laatste keer gedacht te hebben met een lekke band te zijn thuis gekomen, bleek dit na controle te kloppen. De druk in de band was 1,5 bar maar bleek uiteindelijk voldoende om de rit op snelheid te kunnen uitrijden. Alleen bochten naar links waren voor het rechter wiel bochten die met enige voorzichtigheid genomen moesten worden. Uiteindelijk heeft Joe Race Sealant mij weer geholpen. Zo ook vandaag weer. Bijna op het zelfde stuk kreeg ik het idee lek te rijden. Na een kleine vijf kilometer ging het tempo er echt uit. Dat betekende de fiets uit en pompen. Wederom de rechter band maar ook nu kon de Sealant het lek dichten. Stand op deze fiets is 11 lekke banden waarvan 8 x gedicht door de race sealant. De eerste twee keer had ik mogelijker wijs ook kunnen door rijden als ik de band opgepompt zou hebben na het leeg lopen. De eerste twee keer niet mee gerekend kom ik maar een keer tot een band wissel. Dat ziet er dan weer beter uit.
Voordeel van deze tijd is dat ik rond 700 uur met licht aan begin te komen op het werk en in de avond de rit volledig in het licht te kunnen rijden. Het blijft wat mij betreft de voorkeur hebben overdag te rijden. Je kunt meer van de omgeving genieten. Op de terug reis met windkracht 4 in de rug en een lekkere 10 gr C nog maar eens aangezet. Uiteindelijk kon ik de rit afsluiten met 40 km/h gemiddeld. Wel moet je dan goed uitkijken in woonkernen waar verkeer van rechts voorrang heeft. Uiteindelijk zat het geheel erg mee. Alleen bij de verkeerslichten Hoevelaken richting Nijkerk verloor ik bijna 1 km van het gemiddelde. Op de weg Nijkerk  - Bunschoten had ik heel wat AIS en uiteindelijk een VIS die het tempo tot boven de 50 km/h brachten. Uiteindelijk resulteerde dat in exact 40 km/h gemiddeld. Gezien de vele punten waar de snelheid er uit ligt zal ik hier redelijk aan mijn maximum tempo liggen. Eerlijk gezegd had ik niet direct verwacht dit tempo op deze route te kunnen behalen. Nu nog een keer wachten op windkracht 7 dan zou het nog net een fractie sneller kunnen.