vrijdag 25 juli 2014

Dag 6 en 7 Eurotour 2014

Dag 6 en 7 eurotour 2014.

Op dit moment zittend rond 2300 uur aan een Fjord voor Oslo met nog steeds voldoende licht. Perfect weer met rond de 23 graden nu. Morgen rond 1200 uur gaan we de rest van de groep in Oslo ontmoeten. Tot op heden een fantastische week gehad op fiets gebied dan wel te verstaan met prachtig weer.
Start met dag 6. Na een perfecte ontvangst bij Soren waar we volledig gevuld werden met alles op gebied van eten en drinken gingen we de volgende dag op tijd weg om ca 1200 uur bij de Ferry te zijn naar Larvik. De laatste kilometers door Noord Denemarken gingen langs de kust naar het Noorden en aansluitend westelijk naar de Ferry. Na 45 km uurtje wachten op de boot en aansluitend een all you can catch ontbijt. Voor Velomobilisten die een week onderweg zijn ideaal om de nodige voedingsstoffen weer binnen te krijgen. Na een overtocht van een uur of  vier kwamen we in Larvik aan waar Bjorn Lunde op ons stond te wachten. Onderweg was hij Bram van Vliet tegengekomen die dezelfde tour gaat rijden. Op dat moment waren we dus met ons zessen. Noorwegen is duidelijk een ander land dan Denemarken. De wegen zijn net iets steiler en daardoor leuker te rijden. Prachtig Noorse omgeving die iets van de sfeer van de foto's van Adri uitademt. Huizen typisch rood of wit en allemaal groots van opzet. Ruimte genoeg hier in Noorwegen. De eerste 40 km in Noorwegen gingen prima ook om de maaltijd(en) van de Ferry te verwerken. Aansluitend werden we ontvangen door Bjorn in zijn huis en wederom perfect verwent. Het werd een latertje met veel verhalen om te lachten. (Niet om te bloggen verder .). ) Wel heb ik in de avond de fiets gerepareerd die een irritante kraak in de rechter veerpoot had de laatste drie dagen. Bjorn had zelfs nieuwe onderdelen die ik mocht gebruiken. Zijn fiets zal later in Kopenhagen een service beurt krijgen. Ik kan dara de spullen weer terug geven.
Dag 7. We hadden tijd genoeg omdat de afstand relatief kort was. Het ging een etappe van 110 km worden. Later zal ik de bijbehorende foto's gaan plaatsen. Het werd een dag van hard werken. Er zaten een drietal gemene bulten in die een aanslag op de conditie werden. Een half uur lang met ca 10 km omhoog kruipen en niet weten wanneer de top in zicht is. Aansluitend lange en snelle afdalingen die dan weer alles goed maakten. Onderweg lekker eten en drinken. Veel mensen uiteraard die de fietsen dan weer bijzonder vinden. Onderweg door Duitsland en Denemarken merk je dat veel mensen de Velomobiel niet kennen.
Zoals gezegd nu 23.15 uur en nog steeds niet volledig donker, heerlijk aan het water geeft bijzondere sfeer. Morgen gaat de tour dan zelf starten en zal gemakkelijker zijn vanwege de relatief korte afstanden van ca 150 km. Uiteraard met volle bepakking zonder volg auto geeft dat voor mij een ideale reis. Niet te veel georganiseerd maakt het veel leuker en avontuurlijker. Voorspellingen van het weer blijven tot zondag goed dan zou het gaan regenen in Oslo, wij zitten dan in Zweden en zullen zien of we mooi weer houden. Tot op heden bijna 1200 km afgelegd zonder panne. Een lekke ban van Soren ten spijt hetgeen meer aan de slecht kwaliteit van de nieuwe band lag. 

1 opmerking:

  1. Hoi Peter,

    Leuk om te lezen dat Noorwegen je tot nu toe bevalt!

    Groeten, Adri.

    BeantwoordenVerwijderen