donderdag 30 januari 2014

Nieuwe fiets vormen



Nu de tijd weer voortschrijd en de dagen weer langer worden zijn de avondritten weer voor een groot gedeelte in het daglicht af te werken. Winterse omstandigheden vallen tot op heden erg mee waardoor er regelmaat is in de frequentie van de ritten. Niet zoals in Denemarken waar de fiets vast loop in de hopen sneeuw. korte rit
Met twee lichtbundels van 1400 lm heb ik ruim voldoende om in de polder hard te rijden. Licht van automobilisten blijft erg hinderlijk. Veel staan foutief afgesteld op hoogte en  veel automobilisten hebben ook nog eens de mistlichten aan, waardoor je zo weinig ziet dat je moet gokken dat je nog op de weg rijdt. Op dat moment is het fijn 2800 lm aan te zetten om nog enigszins zicht te houden en de tegenligger hetzelfde gevoel te geven.
Voor het eerst dit jaar een boodschap gedaan waar ik al langer aan gedacht had. In de buurt van Barneveld kun je op verschillende plaatsen eieren kopen. De eerste test is gelukt. Netjes naast de stoel op de ventasit mat heb ik ze heelhuids thuis gebracht zonder er op te zitten broeden. Toch maar weer kwaliteit eitje erbij.
Afgelopen maandag wederom een lekke band. Voor de Furious Fred is dit nu de derde keer en wederom hielp Joe Super Sealant niet om het lek te dichten. Vanavond de band geplakt en nu zag ik waarom de zaak niet afgedicht werd. Ik had er niets in gedaan. Kleine opluchting dat het in ieder geval niet aan Joe lag. Betekende wel dat ik eruit moest en met de koudere winterse omstandigheden koel je dan wel snel af. Verre van ideaal dus. Wel een paar foto's bijgevoegd waarin de vul methode zichtbaar is. Zonder te knoeien druk je in een paar seconden 60 cc Joe de band in. Verder ben ik zeer tevreden met de F-lites. Tot op heden geen lekke banden in deze winter gehad.
Als laatste bij ene meubelzaak in Nijkerk ontdekt waar de nieuwe vormen van de snelle fietsen vandaan komen, of zou dit andersom zijn gegaan? In ieder geval is het herkenbaar model met snelle vormen. Een nieuwe Velotilt?





donderdag 2 januari 2014

2013 in vogelvlucht

totaal aantal kilometers  2013------------------------------= 10612 km (76 km meer dan in 2012)
totaal aantal kilometers  533  ------------------------------= 25095 km
totaal aantal Velomobiel kilometers-----------------------= 35300 km
aantal woon-werk-verkeer ritten in 2013 ----------------= 99
totaal aantal woon-werk-verkeer met de 533------------= 238
totaal aantal woon-werk-verkeer ritten 147 / 533-------=319
Totaal aantal uren in de fiets bij 30 km gemiddeld-----=836,5 uur

lekke banden 2013-------------------------------------------=9
Furious Fred achter------------------------------------------=4
Shredda voor--------------------------------------------------=2
F-Lite----------------------------------------------------------= 3
Joe Race Sealant geholpen---------------------------------=6 x
Joe Race Sealant niet geholpen----------------------------= 3 x  2 x Furious Fred en 1 x Shredda
Banden voor blijven voorlopig F-lites. Achter ben ik er nog niet uit. Furious Fred rijd lekker en heeft goede noppen voor de grip,echter minder goed lek bestendig.

Uitlijning voorwielen uitgevoerd met laserwaterpas bleek uiteindelijk ook in slijtage van de banden die 20 % langer meegaan.
Lawaai aan linker zijde langdurig en erg irritant. Eind december opnieuw terug gekomen. Na nieuwe demontage bout binnen in de veer vast gezet. en flink in geolied terug geplaatst. Tijdens de oliebollen tocht niet meer terug gekomen. Eerst maar wee afwachten of het nu werkelijk weg blijft.
In mei 2013 hond naar de fiets gehapt, drie krassen en twee kleine gaatjes. Schade in oktober vergoed.
Eurotour 2013 Super geslaagde tocht voor herhaling vatbaar rond de 2000 km. Leuk internationaal gezelschap.
Rondje Markermeer leuke traditie aan het worden zijn de langere ritten boven de 300 km.
Oliebollentocht nu voor de derde keer meegedaan. Lekker uitstapje met tot op heden aangenaam weer. (geen sneeuw)

Voornemens 2014 doorgaan met fietsen.