zaterdag 15 maart 2014

Thys 222 roeifiets

Afgelopen periode druk geweest met werken. Van bloggen kwam niet veel. Mijn dagelijkse woon werk ritten kon ik redelijk op peil houden. Nog steeds smet de tourkap erop hoewel het de laatste week fantastisch weer was. De frequentie kan weer iets opgevoerd worden nu het iets warmer wordt en nog belangrijker, in de avond is het volledig licht en in de ochtend begint het licht ook door te breken.
Deze winter met de F lites doorgereden. Drie lekke banden waarvan er twee niet door Joe gedicht konden worden helaas. Vwb het tempo ook met F lites gaat het niet echt hard. Nu het weer warmer begint te worden scheelt het op kruis snelheid ca 5 km en het gemiddelde ligt een 3 km hoger. Wat mij betreft mag e zomer weer komen.
Afgelopen vrijdag op een polderweg werd ik bijna van de weg gereden. Een frusti die een minuut achter mij moest rijden vond het noodzakelijk snel naar rechts te sturen zodat zijn brede aanhanger mij geraakt had als ik niet in de berm was gaan rijden. Wordt er best een beetje vurig van maar geluk voor deze man is dat hij uit beeld verdween. Wordt denk ik tijd voor een camea.


Vandaag naar Vierpolders in Zuid Holland gereden. Via marktplaats had ik een reactie gegeven op een Thys 222 roeifiets en jawel we werden het eens.
Thuis gekomen de fiets klaar gemaakt met gereviseerde Bebop pedalen die ik nog had liggen en gelijk nieuwe voorwiel lagers erin. Deze waren bij geleverd daar de oude wat verroest waren. Op korte termijn maar eens een proefritje maken. Een paar jaar geleden bij Derk Thys als eens proef gereden. Nu maar eens kijken of ik nog ongebruikte spieren heb zodat ik maar langzaam ga opbouwen. Ben benieuwd hoe het mij afgaat en hoeveel tijd ik er voor krijg dan weel ga nemen.