maandag 25 mei 2015

Op pad met L.O.L.

Afgelopen zaterdag een van de traditioneel lange ritten van L.O.L. meegetrapt. Op de blog van Mooi Geel waarin de winegum tot het voedsel voor de afstand rijder werd verheven kam ik er nog net op tijd achter dat er weer een mooie rit te gaan was.. De voorbereiding kan gelukkig in korte tijd daar ik naast de woon werkritten al wat langere tochten had gedaan.. Voor de zaterdag zelf betekende het starten in Zutphen om 6.00 uur wat voor mij betekende 03.15 uur op om iets na half vier in de fiets te zakken en op pad te gaan. De voor spelling van de wind was wonderwel. Naar Zutphen en de grens de wind in de rug. Ca 50 km tegen op het moment dat de rit naar het noorden ging en aansluiten ging de wind de noord oost hoek in zodat deze weer opnieuw in de rug kwam. Het is net elektrisch fietsen als de wind continu in de rug zit.
Naar Zutphen toe is op zich weer een belevenis. In het donker rijden met een track van de fietsersbond deed mij op de Veluwe in een donker bos belanden. Gelukkig had ik de GPS daar enige oriëntatie zonder geheid een probleem geweest zou zijn. Kort daarna kwam de zon al te voorschijn waardoor het rijden gemakkelijker ging. De eerste 70 kilometer gingen desondanks vlot en rond 5.50 uur arriveerde ik  als derde in het centrum van Zutphen waar al ras de rest van de 8 koppige bezetting ook arriveerde. Voor ons was een lange dag met prachtige wegen die ik in de vakantie zo nu en dan eens zie maar over het algemeen niet vaak fiets. De door Arjen uitgezette tocht  liep richting het oosten naar mijn geboortegrond en later via Ootmarsum richting Duitsland. De lichte regen die voorspeld was kwam ook. In Uelsum tijdens de eerste Apfelstrudel stop was het wel iets meer dan voorspeld maar dat kan de pret niet drukken als je binnen zit. Aansluitend nog een uurtje miezeren waarna het droog werd en de zon erbij kwam waardoor het een heel aangename dag werd. Via Drentse plaatsjes door bossen en langs vaarten in een prachtige omgeving richting Borger. Via Meppel weer richting het zuiden door Dalfsen richting Deventer en Zutphen. Zutphen zou ik niet meer bereiken daar ik vooraf al had besloten bij Deventer af te haken om richting huis te toeren. Edwin was zo vriendelijk mij door Deventer heen te loodsen richting Apeldoorn waardoor ik in sneltrein vaart richting Bunschoten kon fietsen. Na Apeldoorn kwam daar nog de bult die best nog even lastig is aan het eind van ca 360 kilometer. Naar beneden ging een stuk gemakkelijker alhoewel ik op de hoogste top snelheid niet meer op de meter durfde te kijken. Op het fietspad in het donker bleek later Endomondo 73 km en een beetje aan te geven. Om 2300 uur weer thuis met een gemiddelde van iets meer dan 25 km/h, totaal 19,5 uur weg van huis 401 km gerden en weer een heerlijke dag gehad. Voor de Quest betekende dit een van de laatste langere ritten. EInd juni wordt de DF -XL verwacht. Ca half juni zal de 533 te koop komen te staan met tegen de 50000 heerlijke kilometers. Bedankt Paul, Lorenz, Nico, Paul, Casper Arjen en Marc tot een volgende rit.






zaterdag 16 mei 2015

Op missie voor de nieuwe DF



Wat te doen als je van plan bent in Zoetemeer wat af te leveren i.v.m. het persoonlijke tintje voor de nieuwe DF en het wordt mooi weer en je hebt ook nog een vrije dag? Uitgelezen mogelijkheid om een mooie rit uit te zetten. Naast de woon werk ritten heb ik verder nog weinig echte ritten uitgereden met de Garmin Edge 1000. Nu via de fietsersbond route planner een track en een route erin gezet. Eerst via Loosdrecht - Nieuwkoop naar Zoetemeer en aansluitend via Kinderdijk - Culemborg weer op huis aan. Met de lichte wind uit het noord oosten kon het tempo op 40 km gehouden worden. In de eerste uren tamelijk fris waardoor er nagenoeg geen pauze werden gehouden. Na bijna 90 in Zoetemeer aangekomen om de delen af te leveren was de gemiddelde snelheid 34 km/h. Om Zoetemeer weer uit te komen daalde deze tot 30,6 km/h. Een aantal keren verkeerd de GPS geïnterpreteerd waardoor ik een paar kleine rondjes heb gedraaid. Al gauw begon de zon te schijnen en werd het een fantastische fietsdag. De kilometers vlogen weg en al gauw werd het doel van deze dag Kinderdijk bereikt. Vanuit Zeeland was ik hier al een geweest maar niet over deze dijk gereden. Veel toeristen op deze prachtige plaats waarbij de fiets voor deze mensen misschien wel mooier was als al die molens. Uiteindelijk waren er daar veel van en was er maar 1 Quest. Aansluitend de route uitgereden via de Betuwe met een paar pont verbindingen erin die enige rust pauze gaven. Na 7,5 uur rijtijd de 230 kilometer afgelegd en wederom een heerlijke dag gehad.
Over 4 tot 5 weken de delen weer op halen waarop naar nu de verwachting is eind juni de DF-XL kan worden opgehaald. Nog 42 nachtjes slapen






zaterdag 2 mei 2015

Questikel goes DF-XL.



Vandaag met prachtig weer wederom naar Dronten getogen. Een aantal weken geleden bij Intercitybike proef gereden in de fiets van Ymte. Geweldige ervaring met een fiets die zeker sneller rijd maar vooral ook veel sneller accelereert.  De knoop doorgehakt en de bestelling in gang gezet. Vandaag al enkele onderdelen opgehaald om de fiets een persoonlijk tintje te kunnen gaan geven. Daarover later meer.
Het weer was geweldig en de 110 km werden binnen drie uur weg gereden. Achteraf over 100 km een persoonlijk record gereden van 2 uur 40 minuten. Ook daarin verwacht ik met de nieuwe DF natuurlijk snel verandering in aan te brengen. Verbeteringen in snelheid zullen voornamelijk uit de techniek moeten komen.
Hoorde vandaag dat de levering mogelijk enige vertraging op gaat lopen doordat de achter vering niet leverbaar is. In eerste instantie is juni 2015 aangegeven. Wel heb ik de toerkap mogen zien. Ziet er prachtig uit. Bijkomend voordeel door zichtgaten naar achteren is er nu ook met de kap erop een blik naar achteren te werpen. Deze ook gelijk maar meebesteld. Nu maar wachten voel mijzelf een beetje een kleine jongen die een geweldig cadeau gaat krijgen maar nu een onbekend aantal dagen zal moeten wachten.
Boven Dronten vloog een vliegtuig dat zoals ik vermoed met Bevrijdingsdag wel een rol zal spelen. Geen idee welk type Een DC 3? Instelling van de camera stond niet goed  Beeld is helaas niet erg duidelijk.


20 kilometer big smile voorspeld door Corn Dolly en al drie weken op mijn gezicht ☺