zaterdag 13 augustus 2011

WAUW gevoel

Zaterdag ochtend lekker op het gemak naar Dronten waar Quest 147 omgeruild gaat worden met Quest 533. Totaal twee jaar in de fiets gereden met bijzonder veel plezier.

Zoals de vorige eigenaar ook al duidelijk maakte je gaat je er nog aan hechten. Afgesproken met Ymte dat er een nieuwe aandrijflijn in gezet gaat worden waardoor hij er technisch weer mooi op komt te staan.
Bij Velomobiel wordt de laatste hand gelegd aan de montage van wat door mij gewilde zaken als |Bebop pedalen en carbon ketting afscherming. Hij ziet er prachtig uit.
Beetje verwarring ontstond er over de pedalen. Kreeg ze maar niet ingeklikt en dacht al gaat mij dat nou gebeuren maar bleek dat de shimano's er nog inzaten. Toch best wel knap dat ik links wel dacht ingeklikt te hebben.☺

Onderwijl waren de Noord Hollandse velomobilisten ook gearriveerd om een escorte te geven aan een nieuwe quest in de provincie. Kijk er naar uit als ik ooit eens hetzelfde "werk" als deze mannen ga doen je de hele week aan fietsen kan gaan denken.

Rond half twee kon de thuisreis aanvangen waarbij het verschil gevoelt kon worden tussen een van de eerst en de laatste quest. Op gang komen hoeft niet eens in de laagste versnelling. Geluid is ook duidelijk anders en minder gerammel. Schakelen verloopt heel soepel. Een ding wat wel opvalt in de q147 fiets ik vaak middenblad voor met 8 of 9. Deze quest zit op het buitenblad van 57 tanden en bij een cadans van 80 loopt hij 39 km. Vraag mij af wat er gebeurd als ik harder ga rijden of ik dan niet een zwaarder verzet wil hebben. Maar goed dat is voor later zorg.

Na 8 kilometer ee dubbel schrik moment. Op een rotonde ging de quest op twee wielen rijden gelijk gereageerd door rechtuit te geven en opnieuw in te sturen waarna het wiel opnieuw liftte. Dan maar verhoging in de straat pakken waar gelukkig het wiel de klap opving en niet de prachtig nieuwe body.Heerlijk ontspannen tegen de wind in met 40 km per uur op huis aan. Op de heen reis met de wind mee was het zeker 5 km/h langzamer. Deze fiets gaat in mijn beleving een km of 10 harder waardoor ik de reistijd woon/werk toch met een gemiddelde van rond de 46 km/h moet gaan zien af te leggen. Da's wel een hele uitdagende doelstelling. Eerst maar een zien da ik de fiets heel zie te houden.

Vlak bij huis een fijn vent die het fiets pad als parkeerplaats gebruikt. De man vond het niet fijn dat ik meende daar wat van te moeten zeggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten