vrijdag 15 maart 2013

Geluk
Weinig te berichten tot op heden. Vorige week meer kilometers gemaakt vanwege het mooie weer. Deze week mijzelf dwingen te fietsen omdat de kou mij niet echt kan motiveren. Hoop dat het nu de laatste vorst zal blijken omdat cabrio rijden toch mijn voorkeur heeft. Eenmaal aan het fietsen gaat het weer vanzelf en kun je weer genieten van de rit en de omgeving. In deze tijd wordt het snel elke dag wat vroeger licht waarin mooie beelden van een opkomende zon de dag fantastisch laten beginnen. Uiteindelijk viel het hard mee met de kou en de wind.
Op de terugweg wordt het wat linker om te rijden. Vandaag op tijd weg wat inhoudt dat er veel meer verkeer op de weg is. De eerste 15 kilometer gingen goed met een lekker tempo. Aankomend bij de eerste rotonde zag ik met een wat verhoogde snelheid kans om met gemak voor auto's over te steken. Echter wat ik achteraf realiseerde dat je niet met tegen de 50 km/h over een rotonde kan jakkeren. Het leek wel een soort eland proef. Het linker en rechter wiel kwamen ongeveer twee maal los waardoor ik er uiteindelijk voor koos al remmend rechtuit te gaan. Ik verwachtte een hoop gekraak te horen aan de onderzijde maar wonder boven wonder bleef dat uit. Ik stond net op tijd stil en moest drie keer stekend weer richting gaan vinden. Al met al leek het op de situatie toen ik de fiets net uit Dronten had opgehaald en na 8 kilometer op de eerste rotonde gewoon te hard reed. Aansluitend Richting Stoutenburg een auto die zonder richting aan te geven rechtsaf slaat het fietspad kruisend naar een woning rijd. Dit kost mij letterlijk rubber van de F lites om hier met ca 40 kilometer naar stilstand positie te komen in een paar meter. Botsing gelukkig net vermeden. Zal niet herhalen wat ik op dat moment allemaal roep wat dat is niet erg fraai.

Gelukkig nog steeds zonder schade kunnen blijven rijden in deze fiets. Ik weet uit ervaring dat de eerste krassen ook in je ziel blijven staan. Heb gelezen dat je pas bij 50000 km mag spreken van een ervaren velomobilist maar ik zit in ieder geval al over de helft.

2 opmerkingen:

  1. Had je je laten inspireren door het filmpje van de Evo-K S op de rotonde ? ;-)

    Keek je nog rond of iemand die schandevolle vertoning - voor een ervaren Quesrijder dat is -had gezien, haha ?

    Op een of andere manier is dat altijd mijn eerste reactie, hoe nutteloos dat ook is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha nee gewoon kop naar beneden (tegen de herkenning) en zo snel mogelijk van de plaats des onheils. Gelukkig reed ik met de kap

    BeantwoordenVerwijderen