donderdag 30 januari 2014

Nieuwe fiets vormenNu de tijd weer voortschrijd en de dagen weer langer worden zijn de avondritten weer voor een groot gedeelte in het daglicht af te werken. Winterse omstandigheden vallen tot op heden erg mee waardoor er regelmaat is in de frequentie van de ritten. Niet zoals in Denemarken waar de fiets vast loop in de hopen sneeuw. korte rit
Met twee lichtbundels van 1400 lm heb ik ruim voldoende om in de polder hard te rijden. Licht van automobilisten blijft erg hinderlijk. Veel staan foutief afgesteld op hoogte en  veel automobilisten hebben ook nog eens de mistlichten aan, waardoor je zo weinig ziet dat je moet gokken dat je nog op de weg rijdt. Op dat moment is het fijn 2800 lm aan te zetten om nog enigszins zicht te houden en de tegenligger hetzelfde gevoel te geven.
Voor het eerst dit jaar een boodschap gedaan waar ik al langer aan gedacht had. In de buurt van Barneveld kun je op verschillende plaatsen eieren kopen. De eerste test is gelukt. Netjes naast de stoel op de ventasit mat heb ik ze heelhuids thuis gebracht zonder er op te zitten broeden. Toch maar weer kwaliteit eitje erbij.
Afgelopen maandag wederom een lekke band. Voor de Furious Fred is dit nu de derde keer en wederom hielp Joe Super Sealant niet om het lek te dichten. Vanavond de band geplakt en nu zag ik waarom de zaak niet afgedicht werd. Ik had er niets in gedaan. Kleine opluchting dat het in ieder geval niet aan Joe lag. Betekende wel dat ik eruit moest en met de koudere winterse omstandigheden koel je dan wel snel af. Verre van ideaal dus. Wel een paar foto's bijgevoegd waarin de vul methode zichtbaar is. Zonder te knoeien druk je in een paar seconden 60 cc Joe de band in. Verder ben ik zeer tevreden met de F-lites. Tot op heden geen lekke banden in deze winter gehad.
Als laatste bij ene meubelzaak in Nijkerk ontdekt waar de nieuwe vormen van de snelle fietsen vandaan komen, of zou dit andersom zijn gegaan? In ieder geval is het herkenbaar model met snelle vormen. Een nieuwe Velotilt?

6 opmerkingen:

 1. Hoi Questikel, waar winkel jij voor je 1400 lm lampjes? Ik ben m'n VM aan het bouwen en zoek een 'groot licht' led. Liefst iets wat op 12 V brandt. Rij op onverlichte parallel weg zonder wegmarkering of paaltjes.
  Groeten, Kees Rookus

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Kees,

  Hier zijn ze het voordeligst. http://www.aliexpress.com/wholesale?SearchText=bike+light&catId=&initiative_id=AS_20140130130142. Deze lampen geven zoveel licht dat tegenliggers er last van hebben. Voldoen uitstekend als groot licht.

  Hgr Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Benieuwd waar het ding voor dient...........bloemenvaasje ?
  Of tòch een spaarvarken !!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja denk inderdaad ook voor bloemen maar er past er maar een in denk ik

   Verwijderen
  2. Lijkt me een toepasselijke spaarpot voor een velotilt.... ;-)

   Verwijderen