zondag 25 mei 2014

Leuke dag

172 km
Afgelopen zaterdag afgesproken met de PV op het werk te gaan forel vissen in Ommeren. Dat is natuurlijk een goede reden om de fiets te pakken en er gelijk maar een hele dag van te maken. Het vissen start om 800 uur en duurt tot 1200 uur wat ideaal is om nog een stuk verder te fietsen.
Na in de ochtend nu toch eindelijk mijn volledig versleten Furious Fred te hebben gewisseld op 5500 km voor een nog niet gehele versleten exemplaar  kon ik om 600 uur van start. De eerste 30 kilometer was nog de
schuim
gewonde woon-werk route dus dat kon ik blindelings rijden. Voor mij de eerste keer dat ik een route in de Edge had ingebracht via de routeplanner van de fietsersbond. Het tweede gedeelte van de rit moest ik er wel erg aan wennen. De Edge (of de fietsersbond) wilde mij een aantal keren over een niet bestaand pad leiden.
Langs het Valleikanaal dat weer een behoorlijke schuimkraag kende, door naar Overberg - Amerongen. In eerste instantie was het de bedoeling om de pont bij Elst te nemen maar
sanitaire stop met nieuwsgierige dames
doordat de route het bos in dook op paden waar ik niet wilde rijden kwam ik bij Amerongen uit. Vandaar nam de Edge het weer goed op richting Ommeren. De eerste 50 kilometer was afgelegd met toen nog een 30 kilometer gemiddeld per uur.
Nu vier uur lekker forellen jagen waar de temperatuur net voldoende was om het aangenaam te vinden met af en toe de zon. De vangst was niet bijster goed waarbij ik de buit van acht vissen eerlijk deelde met mijn zoon. Ieder 4 gevangen. Er waren er ook met 0 dus we
zullen maar niet klagen. Om 12.30 uur kon ik op pad voor het tweede gedeelte van de tocht. De route uitgezet richting Nieuwegein -Woerden,waarbij de omgeving prachtig was. Ook hier kwam ik punten tegen die ik vaker had gezien maar ook kilometers fietspad door de natuur zonder autoverkeer. Nadeel was het vele bochten werk waardoor het tempo met grote regelmaat eruit was. Op zich wel vermoeiend dus. Daarnaast een aantal keren uit de fiets voor een trap waar het nog lastig was de fiets naar beneden te brengen. Best stijl en de fiets trok behoorlijk waardoor het zwaar was hem beneden te brengen. Aansluitend een mooie weg langs het Amsterdam-Rijnkanaal die weer eindigde in een stuk onverhard waardoor kilometerslang het tempo erg laag was. Wel weer een mooie omgeving waar op zich erg weinig mensen komen. Glijk maar bij een sanitaire stop de talrijke klaprozen gefotografeerd.
In Nieuwegein door een niet bestaande weg nog even lopen dwalen maar aansluiten richting Woerden de weg weer te pakken. Mooie fietspaden met weinig fietsverkeer erop wat gezien de breedte ervan de paden dan weer een geluk was.
Dwars door Berukelen ten zuiden van de Loosdrechtse Plassen weer richting Hilversum. Ook hier raakte ik de richting van de Edge kwijt, in eerste instantie doordat ik ook hier over een onbegaanbaar bospad zou worden gestuurd.. Nu bleef ik door fietsen omdat de omgeving bekend was richting Baarn waarna ik na een totaal van 172 kilometer weer thuis was. Gezien het lage gemiddelde van 22 kilometer per uur op het tweede gedeelte, was ik wel de gehele dag onder de pannen. Een ontspannen rit gaf  een tevreden gevoel.



steile trap





en er weer uit



3 opmerkingen:

  1. Hallo Peter,

    Mooie dag ervan gemaakt, en dat gemiddelde geeft niks, als je maar plezierig gefietst hebt, daar gaat het om!

    Groeten, Adri.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmmm, die trap maakt me niet blij, misschien 'vermijdt doorsteekjes' en 'vermijdt onverhard' aanvinken. Goede tocht!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tja dat had ik wel gedaan incl die van brede fietsen. Misschien nog even wennen aan de Edge.

      Verwijderen