donderdag 7 augustus 2014

Dag 19 Eurotour 2014

Na een heerlijk laatste slaapadres in Ankum zou dit de laatste dag worden van de Eurotour 2014. De omstandigheden waren goed wind licht en schuin achter in tegenstelling tot de dag ervoor. De start was perfect kilometers lang downhill zonder grote inspanning te hoeven doen. Gemiddeld tempo lag bijna op 40 km/h. Tot Nordhorn ging het prima maar toen kwamen de verkeerslichten. Tempo was gedaald tot onder de 30 km/h. De wegen daar in de omgeving z\ijn perfect moet ik zeggen. Mooie lange en overzichtelijke stukken. Weet nu ook waar Peter de Rond woont, volgens mij exact op de grens met Duitsland. Hoewel ik had besloten niet langs de Garmin dealer Waypoint te gaan kwam ik achter Almelo gewoon langs Notter. Nu ik er dan toch was gelijk maar even aanwippen. Na een half uur stoeien kreeg men het daar ook niet voor elkaar. Ter plekke kreeg ik een nieuw apparaat mee. Men gaf nogmaals aan de storing niet te kennen. Ik heb ze gewezen op dit filmpje van het internet. https://forums.garmin.com/showthread.php?99323-Goog-news-Edge-1000-die-after-start-segment-and-refuses-to-boot . Zit mij toch te bedenken of ik deze Garmin wel wil hebben als ze zo onbetrouwbaar zijn. Voor een dicht bij huis rit allemaal niet zo'n probleem echter voor een tour van 20 dagen met tracks beschikbaar moet je vermoedelijk geen Edge 1000 of misschien wel helemaal geen Garmin hebben. In ieder geval geleerd dat kopen bij een gerenomeerde dealer geen enkle zin heeft. Via het internet koop je ze in ieder geval 100 euro voordeliger.
Verder de rit naar huis gereden met een lekker tempo. De weg was exact gelijk aan de terugreis van Eurotour 2013 zodat er enige herkenning was. Voorbij de bult bij Apeldoorn zakte mijn gemiddelde onder de 30 km/h. Tempo kon nadien weer opgeschroefd worden met lange stukken van 40 km/h. De knie hield zich aardig goed en de voorspelde regen in de namiddag gaf motivatie om alles te geven.
 Om 1600 uur was ik thuis met een voldaan gevoel. Nu nog de mensen benaderen die mij zo fantastisch hebben geholpen  met het kettinggeleidewiel. Gelukkig heb ik het grootste gedeelte kunnen rijden. Totaal afstand op de ODO meter was 2818 kilometer. het hadden er een 400 meer kunnen zijn maar achteraf zeker niet ontevreden. In het weekend zal ik proberen wat leuke plaatjes te plaatsen van de gehele tour.

3 opmerkingen:

 1. Dag Peter,
  Ik ben met je eens dat Garmin zijn support slecht heeft geregeld. Ik had tijdens onze reis naar de bronnen van de Maas een stervende Garmin Montana 600. Achteraf blijkt dat Garmin wist dat een bepaalde serie het 'dead screen syndroom' had. Die serie, waaronder die van mij, hadden ze makkelijk terug kunnen roepen.
  De telefonische support is schandalig slecht. In het Nederlands duurt het 20 tot 45 minuten voor je een support medewerker aan de lijn krijgt. Een bruikbare workaround is te kiezen voor een Engelse supportmedewerker. Dat gaat vlugger omdat ze je intern vaak wel sneller kunnen doorverbinden met een Nederlandse supportmedewerker.
  De apparatuur, ik gebruik een Garmin Oregon 400 en een Montana 600 zijn zeker prima apparaten.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Peter, ik hoor vaak opmerkingen over slechte service, maar ter plekke een nieuw apparaat meekrijgen lijkt mij niet slecht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Wilco, Dan vooral naar de dealer. Waarin kan / moet een dealer zich onderscheiden van een internet winkel? De garantie is gewoon standaard van Garmin. Ze repareren over het algemeen niet eens maar geven standaard een nieuwe af. Het gaat mij om de betrouwbaarheid. Zonder GPS hadden we tot 4 uur meer nodig om op de plaats van bestemming te komen. Dat wil je niet als je zo lang onderweg bent. Een dergelijk duur apparaat zou toch met de kennis van Garmin beter voor dag moeten komen. Voorheen gebruikte ik bijna dagelijks een Zumo 8 jaar lang en kon er mee gooien en smijten. Daar de Edge in de zelfde prijs klasse valt verwacht ik ook dezelfde kwaliteit. Daarnaast is wat Wim zegt ze moeten op de hoogte zijn van de problematieken van de serie. Nu was de serie nieuw maar de Edge al jaren oud. Waarom ontkennen dat er een probleem zit als heel het internet er vol mee staat?

   Verwijderen