zondag 6 november 2011

Lekke band nr 2 en 3

Na op 2 sept al een lekke band met de F lite gehad te hebben keek ik vanavond en bleek de band half acht te zijn. Nu zit er nog race sealant in dus eerst mar eens oppompen. Band had nog 2 bar druk. Echter de race sealant spoot er zachtjes uit. Na het wiel rond te laten draaien is hij uiteindelijk dicht gaan zitten. Twee uur later zat de druk er nog volledig op. Toch voor de zekerheid maar los gegooid en er bleken wel twee lekken in te zitten. Heeft de race sealant toch gewerkt zonder dat ik het in de gaten had.
Wel bleek de hele binnenband geplakt te zijn aan de F lite. Deze moest met flink geweld los gehaald worden. Geen idee hoeveel vloeistof nog in de band zat maar het was er wel helemaal tussen gaan zitten en in opgedroogde toestand. Tijdens de afgelopen maanden met nat weer wel eens wat belletjes gezien maar band was wel gewoon hard gebleven.

Stand 3 x lek met de F lite banden met race sealant. Een maal niet geholpen 1 x niet gemerkt 1 x half zacht aangetroffen in de schuur. 2 x io en 1 x nio.

Ga voor de wintermaanden voor de zekerheid toch maar andere banden erom leggen. Profiel van de Flites na 2350 km lijkt verder nog goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten