zaterdag 31 maart 2012

racekap nee, racekap ja


Afgelopen week de keuze gemaakt om de racekap thuis te laten. De temperatuur in de nacht was rond de 7 a 8 ⁰C en in de middag heerlijk rond de 18 ⁰C. Cabrio rijden is toch op zich prettiger rijden als met de racekap onder goede weersomstandigheden. Het zicht naar alle kanten is beduidend beter en de warmte reguleert veel beter. In de ochtend maar een muts op gezet waar ik vorig jaar nog een helm gebruikte. Op zich zou het verstandiger zijn deze wel op te zetten omdat als je onderuit glijdt de schaaf schade zeker aanwezig zal zijn. Al met al vind ik het gebruik wel vervelend. In de ochtend stond er wel een stevige wind kracht 5 met uitschieters naar 7. Dit is op zich vrij ongebruikelijk vroeg in de ochtend dus op zich was het hard werken omdat ik er ook nog recht tegenin moest. De windzak bij de Stichtsebrug stond redelijk strak.

Met mooi weer de nieuwe  camera uitgetest. Kwaliteit valt mij tegen. Gaat duidelijk wel beter als het helder is maar tzt ga ik toch naar betere kwaliteit uitkijken. Zal op korte termijn een film op de blog plaatsen.

 Vandaag naar Laren gereden om wederom brood te halen. Wind was stevig kracht 4 bft en het tempo lag rond de 35 km/h. Op de terug weg  kon dit makkelijk rond de 45 km/h gelegd worden waarbij het gemiddelde van deur naar deur uit kwam op 31.2 km/h. Op de terug weg wel met de rond de 50 km/h fors in de remmen omdat een afslaande auto het fietspad kruiste zonder dat hij het zicht had. De bestuurder verontschuldigde zich tenminste nog.
Nadat de werkzaamheden met de opbouw van het prieel gereed was kreeg ik van mijn zoon het volgende bericht. Oordeelt u zelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten