zondag 29 juli 2012

Mooie omgeving

De laatste weken iets minder gereden dan de bedoeling was. Komende week staan er weer de normale ritten op het programma. De laatste weken boodschappen gehaald in Laren en nu eens niet voor de vaste route gekozen. Via Baarn tussen Hilversum en Laren de weg gezocht en heerlijk kunnen genieten. Er blijkt nog veel meer natuur in de buurt te zijn waar ik nog niet eerder was geweest. Gewoon met opzet een paar kilometer verder rijden dan de GPS aangeeft en dan weer de route laten herberekenen geeft een heel andere kijk op de wereld. Op de motor heb ik op deze manier al prachtige plekken leren kennen.
Afgelopen week eindelijk eens de tijd genomen om mijn vriend de egel te fotograferen. Op vier plaatsen op mijn woon-werk route kom ik er een tegen en tot nog toe gelukkig niet er overheen gereden. De beestjes zien er prachtig uit maar toen ik hem wilde fotograferen had hij zich gauw verstopt en uiteraard opgerold.
 Met de voorspelde regen van de laatste tijd eindelijk weer eens de racekap gebruikt. Ik had in de haast het minischermpje laten zitten en bemerkte onderweg het voordeel dat met het grote vizier open deze veel beter in luchtstroom te reguleren was. Daarnaast werden de opspattende druppels van de body nu niet meer naar binnen geblazen. Deze combi van mini vizier en racekap gaat voor mij een blijvertje worden.
 In augustus ga ik Zeeland verkennen. Lijkt mij ook een prachtige provincie om te fietsen. Met een beetje goede wil ga ik Derk Thys opzoeken om een roeifiets uit te proberen. Nu ik er op een aantal blogs over gelezen heb en Marloes heb zien fietsen wil ik dat zelf ook eens onder vinden.
1 opmerking:

  1. Zeeland is zeker een mooie provincie om te fietsen , ik ben er met nog 5 anderen eind Mei door heen gefietst en wij hadden prachtig weer , dit zal zeker mee geholpen hebben maar was een mooie tocht.
    verslag van mij hier http://blauwemango.blogspot.nl/2012/05/de-laatste-dag-de-terugreis.html en verslag van Marcel alhier http://beekiepouwer.blogspot.nl/2012/05/verslag-rondje-nederland-dagen-12-en-3.html

    BeantwoordenVerwijderen