zaterdag 30 november 2013

Lawaai aan linkerzijde lijkt gevonden



Al een aantal weken was ik aan het speuren waar het irritante lawaai vanaf de linkerzijde vandaan kwam. Elke zaterdag maar weer opnieuw zaken nakijken en / of loshalen om de oorzaak te vinden. Eerste gedachte was dat de vering hier de oorzaak was. Na het vervangen van de huidige veer door een zwaarder type was het geluid nog steeds prominent aanwezig.  Het vervangen van de veer was dan weer niet ingegeven door dat ik op zoek was na de herrie maar wel  na een tip van Mark, waarbij de bochten nu inderdaad sneller genomen kunnen worden. Tot op dit moment heb ik nog niet het kantelmoment gevonden, wat de uiteindelijke snelheid over een rotonde gaat worden hoop ik nog eens mee te maken zonder om te vallen.
Check op spelin kogelkop
Na  een aantal reacties op de blog en de meerdere keren van zoeken naar de oorzaak leek mij het meest waarschijnlijke dat de kogelkopjes de oorzaak van de herrie waren. Ik mijn zoektocht heb ik het grootste gedeelte van het frame onderzocht op eventuele scheuren, de verbinding van de body of deze los liet tot en met de veerpoot tot twee maal toe uit elkaar gehaald. Deze week van Ymte een viertal nieuwe kopjes gekocht. Er zitten er uiteindelijk wel meer maar vier stuks (2 links en 2 rechts) hadden axiaal voelbare speling. De twijfel was er wel doordat het geluid van links kwam en rechts geen probleem lijkt te hebben, terwijl hier ook de speling voelbaar was.
Voor het verwisselen van de kogel kopjes de sporing nagekeken met de laserwaterpasjes. In februari 2013 (http://questikel.blogspot.nl/2013/02/pitstop.html#comment-form) de sporing gesteld en nu 9000 km verder blijkt dat deze iets is verlopen. Waarschijnlijk te weinig om na te stellen ivm de spoed van de draad stang. Hier heeft Peter de Rond een mooie oplossing voor die ik er tzt ook maar eens op ga monteren. Na montage van de kogelkopjes heb ik weer het geluk dat deze exact goed staat, De merkstreepjes van de stelronde in februari zijn aan de bovenzijde nog duidelijk zichtbaar en blijkt ook hier de juiste stand te zijn. De opmerking van Marcel Tisseur of de lasers snel afwijkingen kunnen krijgen lijkt mij voorlopig bewezen te zijn dat dit niet het geval is. De resultaten zijn in ieder geval reproduceerbaar.  De volgende keer is het handig als ik de frequentie van de controle opvoer.Na het vervangen van de linkerzijde van twee kogelkopjes heb ik een proefrit van 8 kilometer gemaakt over een groot gedeelte klinker straat om te zien of het geluid verdwenen was. Dat bleek inderdaad het geval te zijn fiets was aangenaam stil geworden en over de klinkerwegen hoorde ik weer veel andere geluiden van o.a. het "blikkerige" carbongeluid. Mocht ik ooit de helften een keer moeten scheiden dan gaat hier ook een rubber lint tussen om de fiets stiller te maken.
Vraag blijft wel waarom het geluid links met versleten kogelkopjes hoorbaar was en rechts niet. Als er tzt herrie gaat komen  zal ik deze ook gaan vervangen, uiteindelijk heb ik ze al liggen.
Bovenste kruisjes oude stand februari gelijk aan nu met nieuwe kogelkopjes.




zaterdag 16 november 2013

Nog steeds lawaai vanaf linkerzijde

Een paar weken na het monteren van de nieuwe veren is er nog steeds of opnieuw de herrie aan de linkerzijde, hoogst waarschijnlijk komend vanuit het linker voorwiel.
Een aantal weken geleden de linker veerpoot gedemonteerd gehad om de zaak aan de binnenkant te bekijken. Daarbij beoordeelde ik de vettigheid nog steeds als voldoende, maar het geluid komt telkens wel terug. Wat opvalt is dat na montage het geluid voor korte tijd weg is maar binnen een half uur fietsen weer langzaam terug komt.
Na dat ik drie weken geleden de zwaardere veren heb geplaatst was er hetzelfde verschijnsel dat na korte tijd het geluid terug kwam. Vrijdag op de terug reis realiseerde ik mij dat het geluid hinderlijk zwaar begint te worden. Vandaag de fiets nog maar eens op zijn kant gelegd. De holle ruimte aan de voorzijde nog eens gecheckt of daar iets in te rammelen lag. De kogel kopjes en de stuurstangen gecontroleerd en de gehele velg en spaken nagelopen.  Wiel loopt in vrijloop soepel en ik heb niet de indruk dat het E 2 lager rauw is.Nergens kan ik een oorzaak vinden waardoor het geluid veroorzaakt wordt. Tijdens het fietsen voel ik met mijn vinger bovenop de veerpoot duidelijk de trilling waardoor het geluid veroorzaakt wordt. Links is dat duidelijk niet aanwezig. Vorige keer de veerpoot goed geïnspecteerd op scheuren of andere gekkigheid.
Iemand enig idee wat ik over het hoofd zie? Kan een E2 lager onder belasting anders reageren? Heeft iemand iets dergelijks ook ervaren?

Tips zijn welkom

zaterdag 2 november 2013

102 mm veer in de Quest en nieuwe verlichting

Afgelopen maandag met de storm niet gaan fietsen. Vooral beducht in het donker op eventuele afgewaaide takken of om gewaaide bomen te rijden en zo schade aan de fiets te krijgen. Achteraf had het misschien net wel gegaan omdat de storm na de middag snel in kracht afnam. Dinsdag de verloren kilometers goedgemaakt en daarmee gelijk de nieuwe vering kunnen testen. Het eerste dat opviel was dat het hinderlijke geluid verdwenen was waar ik zaterdag met Mark over had gesproken. Had dus schijnbaar wel iets met de vering te maken. Na vandaag de tweede rit van deze week gedaan te hebben kwam het echter in zwaardere vorm terug. Met mijn vingers op het uiteinde van de veer voel je duidelijk dat er in de veer iets gebeurd. Op voorhand maar flink olie boven in gespoten om te zien of dit nog wat uitmaakt. Morgen de zaak beoordelen wat de oorzaak kan zijn.
Het rijden met de zware veren is dan wel weer een genot. Rijden over klinker wegen geeft een licht zware roffel in de fiets. Het nemen van verkeersdrempels is niet merkbaar verschillend omdat ik hier vooral ene grotere klap verwachtte. Het grote verschil zit in het bochten gedrag. Doordat de fiets nagenoeg niet meer helt zijn de bochten veel stabieler geworden. Op een aantal punten kon ik de bochten al iets harder nemen maar de grenzen hiervan nog niet verkent. Oorzaak hiervan is het rijden in het donker waarbij meer voorzichtigheid is geboden. Het aansnijden van bochten is duidelijk anders.

Maandag met nieuwe verlichting gereden. De oude heeft een kabel breuk die ik nu ga traceren en maken. Dit licht wat aangeduid wordt met 1400 lumen zorgt ervoor dat je redelijk de maximale snelheid kunt halen. Helaas gaf de batterij  na een half uur de geest. De oude hield het ca 3 uur vol. Nu maar hopen dat de capaciteit niet tegen gaat vallen. Tevens laser achterlicht besteld. Dit licht geeft twee rode laserlijnen naast de fiets. Helaas past deze niet op de racekap omdat dan de lijnen de grond niet bereiken. Morgen maar eens kijken hoe deze wel gemonteerd kunnen worden. alles ter verhoging van de zichtbaarheid.
Wordt vervolgd.