dinsdag 7 juli 2015

Quest verkocht

Vandaag afscheid genomen van de 533. Totaal 50204 kilometer gereden met deze fantastische fiets. Nog een paar weken wachten totdat de DF binnen gaat komen. Beloofd is half juli nu maar afwachten. Raar gevoel om twee weken niet te kunnen fietsen.11 opmerkingen:

 1. Nou, tijd voor een nieuwe foto en een andere blogtitel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Casper
   Je hebt gelijk moet denk ik maar prijsvraag uitschrijven. Eerste poging DeFtikel.

   Hgr Peter

   Verwijderen
 2. Peter proficiat met de verkoop van je fiets, nou zal het wachten vast lang duren.........Maar dan is het des te leuker je nieuwe XL op te halen!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Adri thx. Ga mij maar opstellen als een grote jongen ☺

   Hgr Peter

   Verwijderen
 3. Hoi Peter, gefeliciteerd! Op naar de volgende 50.000.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. thx Wilco hoop inderdaad die 5 sterren weer te halen. Gaat tot nu toe elke keer weer veel sneller in de tijd om ze erop te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben benieuwd hoe de df je gaat bevallen.
  Het is namelijk leuk om ervaringen van andere te lezen als je zelf nog een aantal maanden moet wachten op dezelfde fiets.
  Gr Remco

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als ex questrijder kan ik zeggen dat de xl een sportievere fiets is. hogere snelheid met minder input, zeer effectieve acceleratie door stijvere aandrijving, veel betere stabiliteit en snelheid in bochten. Wel gevoeliger voor flinke zijwind bij hogere snelheden. Ik heb nog geen stormstrip geplakt zoals op mijn quest.
  Het comfort is goed, maar anders dan in een quest. Brede banden passen niet. De vering is beter, ook in vergelijking met een risse demper. Ik zweet iets meer denk ik, maar rij nu zonder ventisit, Het kale carbon stoeltje is verrassend comfortabel, maar ik kan me voorstellen dat je toch op een ventisit wil zitten ivm betere luchtcirculatie. Iet minder bergruimte, maar nog steeds ruim voldoende. Ook voor een campinguitrusting. Natuurlijk kun je rustig toeren in een xl, maar hij smeekt je bijna om m op zijn staart te trappen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klinkt zoals ik het zou willen horen ☺. Die stormstrip heb ik ook over zitten denken. Zou deze nog nut hebben door de vorm van de neus?

   Verwijderen
 7. Uitproberen. Op de muts in ieder geval. Ik zou graag mijn ervaringen delen aangaande de strormstrip, maar ik sta helaas voor langere tijd buitenspel ivm een flinke blessure:(

  BeantwoordenVerwijderen