vrijdag 10 februari 2012

gggrrrr bbrrrrrrr koud


Vandaag de stoute schoenen maar weer aangetrokken en de fiets gepakt. Donderdag de fiets klaar gemaakt omdat de sneeuw er nog volledig in lag van de vrijdag ervoor eerst maar eens de kachel in de fiets gedaan. Dat resulteerde er uiteindelijke in dat de laatste sneeuw ook uit de wielkasten viel. Accu's volgeladen omdat de capaciteit met de kou duidelijk afneemt en ik geen risico wilde nemen om zonder licht te komen. Bij Eembrugge stond de temperatuur meter op -10 gr C in de fiets kwam de temp zelfs op -5,5 gr C. Wederom was Flevoland weer de koude put van Nederland. Echt koud was het ook weer niet doordat er hard gewerkt moest worden en daardoor veel zweten. Met alles wat ik had aangetrokken was ik mijn muts vergeten en dat wreekt zich dan als je transpireert in de racekap met een koude luchtstroom er overheen. Hier de handdoek maar gebruikt om enigszins warm te blijven. Tempo wil maar niet hoog worden. De weg was redelijk vrij van sneeuw behalve de laatste 7 km in Almere en gemiddeld zat ik ergens rond de 24 km/h met windkracht 3 tegen. De verhalen dat de lucht dikker wordt als het koud is moet wel waar zijn. Ik hoop toch echt dat het gauw weer zomer wordt. Het aan- en uitkleden duurt veel langer en met deze snelheden kom ik nog te laat op mijn werk ook.
De terug weg was andere koek tempo ook niet erg hoog maar wel genieten. Temperatuur net onder het vriespunt met de zon er heerlijk op. Winterlandschap ziet er dan fantastisch uit en maakt dat het fietsen de moeite waard blijft.

3 opmerkingen:

 1. Het gaat natuurlijk helemaal nergens over, maar ik realiseer me ineens dat jij de Quest na mij hebt, want ik heb Quest 532. Echt niks beters te doen deze zaterdagmorgen...hihi.

  René

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi

  Denk zelfs dat we destijds gelijktijdig de fiets hebben opgehaald. Kwamen ze jou niet begeleiden naar huis?

  hgr Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh ja dat is ook zo. Doen ze altijd, die gekkerds.

  BeantwoordenVerwijderen