woensdag 18 april 2012

Ontvangst GPS

 Een van de zaken die niet onder controle is: ontvangst GPS. In de wintermaanden blijkt de carbon racekap een extra handicap te zijn en in de zomer ook het bladerdek van bomen. Bij tijd en wijle rijd ik "blind" terwijl ik mijzelf kan oppeppen om de gemiddelde snelheid op peil te houden en in het donker de bochten beter kan inschatten. Nu blijkt de Zumo nog de mogelijkheid van een externe antenne te hebben. Vandaag deze besteld en zal tzt de bevindingen hier melden.
Na het mooie weekend maandag en dinsdag wwv gereden. Maandag zonder racekap met muts was het goed te doen. Dinsdag de racekap erop gezet: het had licht gevroren en in de middag was er veel water voorspeld. Na de winter met racekap te hebben gereden is het gewoon heerlijk om weer cabrio te rijden net als afgelopen weekend. Heb je de keuze bij kou en regen dan is de waardering ook weer hoog. Al met al ben ik nog steeds erg blij met de keuze voor de kap. Maandag op de terug weg een man uit Laren ontmoet die met zijn gele Challenge-trike met regelmaat over mijn woon-werk route rijd.

De Quest leek hem ook wel wat maar door fysieke problemen kan hij er niet uitkomen. Na een paar kilometer gezellig met hem opgereden te zijn ben ik met de wind mee vol naar huis gereden. Ondanks een paar kilometer ronde de 25 km/h tocht nog gemiddeld 35,5 km gereden. Dinsdag de terugweg anders genomen. Wat dat betreft heb ik vrij vele mogelijkheden zonder echt veel om te rijden. De keuze was vanwege de windrichting (zwz met uitschieters naar 7) niet over de dijk maar meer door de polder. Daar zag ik dat de boeren meer en meer in de bloemen gaan zitten terwijl er normaal veel aardappels staan. Ziet er wel een beetje Noord Hollands uit zo. Het tempo voor de wind ging zo hard dat met een scherpe bocht en de wind vol op de zij ik bang was dat ik op de zijkant zou komen te liggen. Staat de wind vol op de zijkant dan is er niets aan de hand (met dank aan de storm strip), maar met de hoge snelheid en de combinatie bocht / wind rem ik veel meer af als dat ik normaal zou doen.
Komende dagen nog een paar keer fietsen waarna  er een zesdaagse motortoer naar Schotland volgt. Hopelijk is het weer beter als dat er voorspeld wordt
2 opmerkingen:

 1. Hi Peter,
  Dat de Zumo onder de carbon racekap minder goed ontvangt ligt aan de Zumo. Ik heb een - recente - Montana. Die geeft onder mijn carbon racekap gewoon het maximum van 5 streepjes voor satelliet ontvangst.
  Ik heb uiteraard de mogelijkheid om een aantal ronde ruitjes in de carbon kap te maken, maar met de Montana is dat zeker niet nodig.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Wim

  Die ruitjes in de kap las ik ergens op jou blog. Slimme oplossing echter onder bomen heb ik hetzelfde probleem. Ligt dus inderdaad aan de Zumo. Probleem met de Montana is dat er geen bluetooth optie inzit. (heb ik mij vorige week laten uitleggen). Voor de motorfiets voor mij wel weer belangrijk. Voor de rest prachtig toestel. Die ruitje hebben denk ik nog wel ander voordeel± zal binnen onder de kap minder donker zijn. Kom er misschien nog wel op terug

  hgr Peter

  BeantwoordenVerwijderen