vrijdag 27 april 2012

Van Midlands naar Highlands


Donderdag wederom Heavy rains voorspeld in Schotland maar dan vnl aan de westkust. Vanochtend weggereden uit Weem met droog weer. Dat is tot even na het middaguur zo gebleven. Daarna heeft het gestaag wat regen gegeven. Verder zijn de wegen redelijk berijdbaar alhoewel de toplaag er vaak afligt met daardoor veel steengruis. In de Higlands tussen Iverness en Kileakin lag op beperkte hoogte nog sneeuw op de toppen. Geeft aan dat het ook behoorlijk fris was. Temperatuur liggen tussen 0 en 3 grC.
Als fietsland is het redelijk risico vol. Zo af en toe zie je er wel een paar met fel gele jassen aan maar geen enkele weg vandaag gezien met een fietspad er naast. En het verkeer rost er maar lekker langs. Vooral in de steden is dat best linke business. Wel zijn de mensen alleraardigst. Waar je ook naar toe gaat een gesprek is door de mensen hier zo gestart. Voor de rest geeft regen waterstromen in de bergen en over de weg. Op de foto's Loch Ness met een stroompje dat water komt toevoeren. Morgen de Isle of Skye ronden waarna de terug tocht wordt aanvaard.
Vandaag lekker gereden omdat ik de winterhandschoen had aangedaan. De dag ervoor was het al koud geweest nu nog kouder. Verewachtingen zijn vanaf nu geweldig. Veel zon en oplopende temperaturen tot 10 gr C. Wil eigenlijk wel weer gauw gaan fietsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten