donderdag 25 juli 2013

Dag 4 Euro tour 2013

Dag 4 Euro tour 2013
De dag vroeg gestart vanwege verwachte regen. De avond ervoor was er noodweer geweest in Limburg met 20 cm water in de straten. Vanuit België zouden er  nog meer buien komen.  Om 6.30 uur begon het heel licht te druppelen.  Binnen 110 minuten de zaken ingepakt en de tent afgebroken. Kort na 7.00 uur weer op pad nu met 4 man.  Nu reden er 2 Quest,  1 Strada en een Milan mee. Hoewel het licht benauwd weer was bleek het aangenamer dan de laatste twee dagen.  De verwachte regen is er ook geweest in redelijke hoeveelheden maar wij hebben er niets van mee gekregen. Wel was de temperatuur een aangename 23 gr.  
Vandaag  23 juli eerst door  Breda  gereden maar aansluitend een landelijke route gereden. Wel zat er redelijk veel druk bereden  wegen met auto verkeer tussen , goed om wat fijnstof te happen. Vandaag de verschillende groepen regelmatig tegen gekomen, enkele stops duurden wat langer. Voordeel is wel weer dat als je je handdoek vergeet iemand uit de andere groep deze meegenomen heeft. Ik heb er nu drie daar ik bij een Aldi er alvast maar twe gekocht had om het gedachte verlies op te vangen.
Halverwege de dag kwamen we inLier België drie velomobielen tegen. Kans van een op een miljoen zou je zeggen. Het bleek Johan te zijn met twee van zijn zonen die speciaal op ons gewacht had voor ruim twee uren om ons te ontmoeten en te begeleiden op een 25 km uitstekend jaagpad  van Lier naar Mechelen. Bijzonder van Johan is dat de gehele familie Velomobiel rijd, in totaal zeven stuks. Vandaag waren ze er met een Mango +'en twee Strada's. In Mechelen nog wat aan Velomobiel promotie gedaan in het centrum. Toen twee schone dames op de voorkant van Johans fiets wilden gaan zitten werd het tijd om te vertrekken. De resterende 15 km werden afgelegd naar de camping waar we rond 16.30 arriveerden.
 Vandaag twee narigheden. De oplaadkabels werken niet vanaf de zonnepanelen en nog een beetje erger, de linkerknie speelt op met jicht. Ik zal moeten kijken hoe dit afloopt om deze prachtige trip met geweldige reisgenoten te kunnen rondmaken.
Foto's zeggen meer ik blijf het proberen maar mijn toestel heb ik niet bij mij. Ik ga kijken      erbij kan

 

2 opmerkingen:

 1. Hi Peter,
  Jammer dat jicht je nu hindert. Ik ben ook een jichtklant en kan dan totaal niet op mijn - rechter - voet staan. Na drie dagen felle pijn is het weg en blijft dan meestal een jaar weg.
  Ik duim voor je dat je het onder controle krijgt en de mooie rit kunt afmaken.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 2. johan volkaert26 juli 2013 om 21:47

  dag peter,

  Het was voor ons ook een bijzonder leuke rit, die het lange wachten uiteindelijk meer dan dubbel waar maakte, want de kinderen hun geduld was bijna op toen we besloten jullie tegemoet te rijden. Beste groeten en nog een aangename reis toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen