zaterdag 26 oktober 2013

Shoppen

Vandaag is er een mooie dag beloofd temperatuur tegen de 20 gr C en en stevige windkracht 5 uit ZZW. Een goede reden om naar Dronten te gaan  om voor de winter nieuwe banden te gaan halen. Op de Oostdijk van Spakenburg naar Nijkerk werd ik verrast door een mooi breed en nieuw aangelegd fietspad. Jaren ben ik hier over heen gefietst naar Almere toe en werd het in de loop van de jaren hobbeliger en was vrij smal. Helaas is het nog niet doorgetrokken naar het stoomgemaal zodat voorlopig een kwart van de afstand is vernieuwd.
Met de wind mee was de afstand naar Dronten vlot overbrugd. Bij Velomobiel trof ik ook de LOL vrienden. Al pratend met Mark kwam het gesprek op de voorveren. Het verschil met zijn Quest was enorm. Van Ymte 102 mm veren mee gekregen die veel stijver zijn. Hiermee verwacht ik de bochten een stuk sneller te kunnen ronden.
De terugweg via Zeewolde gekozen om een klein beetje voordeel te hebben van de bebouwing en bossen tegen de wind in. Een lekkere rit met prachtig weer nu nog met daglicht. Volgende week gaat de wintertijd weer in waardoor ik binnen een maand verwacht weer in het donker te moeten fietsen.
In de avond de tijd genomen om de veren te monteren. De oude versie bestond uit een gedeelde veer die ca 10 mm langer was. Toch verwacht ik weinig verschil in hoogte, omdat deze veren veel meer ingedrukt zullen worden met het eigen gewicht.
Maandag ga ik het meemaken indien de voorspelde storm het mij mogelijk gaat maken.De nieuwe banden moeten nog even wachten. Ze zitten er nu bijna 4000 km onder en houden zich nog redelijk. Wel zit er nu wat meer schade in maar lekken heb ik behoudens 1 x lek met de Euro tour na een paar honderd kilometer niet meer gehad. De nieuwe F lites gaan eronder zo gauw het weer slechter gaat worden.8 opmerkingen:

 1. Ben benieuwd hoe je het weggedrag gaat vinden met de stuggere veren. Misschien kraken de veerpoten nu ook niet meer :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Mark, Ik laat het je weten. Of het morgen wordt is gezien de voorspelde wind nog even de vraag. Niet zozeer de wind als wel de voorspelling van omgewaaide bomen dan wel afgewaaide takken en dakpannen. ☺

   Verwijderen
 2. Hallo Questikel,
  Vrijdagmiddag zag ik je rijden bij het chaufeurscafe in Stoutenburg. Wat een drama he de verkeerslichten bij Hoevelaken, moet je nu helemaal via Nijkerkerveen? Momenteel ga ik om gezondheidsredenen met de bus naar Nijkerk maar hopelijk in december weer met Quest 33.
  Hendrik Jan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Hendrik Jan,

   Ik rijd normaal gesproken aan de linkerzijde van de weg. Zo voorkom ik de verkeerslichten. Echter de renovatie van het fietspad aldaar geeft een heel gevaarlijke oversteek. Als het in het voorjaar weer vroeger licht gaat worden ga ik weer kijken of ik daar weer snel kan oversteken. Zorg dat je weer gezond wordt ik weet hoe vervelend dat kan zijn.

   Hgr Peter

   Verwijderen
 3. Die 3/3 lengte rooie zijn wel erg hard vind ik zelf ;-)))

  Ik ben weer terug gegaan naar de combinatie 1/3 lengte rood 2/3 lengte blauw en ik ben met 97 kilo vast een van de zwaardere rijders die echt wat stuggere veren nodig hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Quezt,
   Ik win graag alles wat ik winnen kan. Behalve dat ik de zwaarste Quest rijder denk te zijn. Ben er niet trots op maar het is niet anders. (112 kg).
   Ik hoop dat er iemand overheen kan. Ik heb de F lites wel minder hard gezet om enige vering terug te krijgen.

   Hgr Peter

   Verwijderen
  2. Enkele weken geleden nog 101 kilo, nu 96 kilo. Mijn geheim? Ik hou het op een combinatie van speltbrood en citroensap. Wel de calorieen maar niet meer de drang om te snoepen. Scheelt een hoop, in 5 weken tijd 5 kilo afgevallen... Dus sorry Peter, je bent waarschijnlijk inderdaad een van de zwaarste Questrijders. Maar voorlopig is de Quest nog steeds een stevige fiets en kan'ie het blijkbaar goed hebben.
   Ik ben voorlopig van de F-lite's afgestapt. Ik vind ze te duur voor de levensduur en lekgevoeligheid na verloop van tijd. Ik rij nu een tijdje naar volle tevredenheid op Kojak's. Dat is wel een stuk stugger. En die veren... ga ik ook een keer uitproberen!

   Bedankt en sportieve groet,

   Robert-Jan

   Verwijderen
 4. Hoi,

  hoe zijn je ervaringen als je nu over drempels rijdt, of ze schuin afgaat ? Heb je dan genoeg ruimte tussen weg en bodem ?

  BeantwoordenVerwijderen