zaterdag 7 januari 2012

Kleine modificatie op racekap

Ook vandaag stond er weer een redelijk bries. In de polder richting Eemnes stond de wind er dwars op 5 bft met uitschieters naar 7 bft. Vooral achter een boerderij vandaan kreeg de fiets flinke klappen. Snelheid tussen de 30 en 35 km/h en een race kap waarvan het vizier telkens los kwam. De zijwaartse kracht van de wind zorgt ervoor dat het vizier zover vervormd dat de klittenband het niet meer houdt omdat deze niet meer recht tov elkaar zit. De klittenband op de kap heb ik al eens vastgelijmd omdat de krachten best wel groot zijn voor dergelijk materiaal. De wind slaat dan onder de kap die dan met een ruk los komt. Vanavond getracht hier met extra klittenband iets aan te doen. Door de houders die aan het vizier vastzitten te verlengen met klittenband kan de houder ook als het vizier vervormd toch recht op de band blijven zitten. Hoop zo dat het vizier mee stabiel recht op de kap gehouden kan worden.4 opmerkingen:

 1. Hi Peter,
  Jouw oplossing werkt, maar er is een betere oplossing. Kijk maar even hier:
  http://wimschermer.blogspot.com/2011/09/tikkend-geluid-en-bediening-vizier.html
  Is een gratis modificatie die al even beschikbaar is.
  Als je wil, stuur ik je deze carbon vormstukjes kosteloos toe.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ok Wim dat iziet er netter uit. Ga binnen kort toch nog clips voor de Bebop bestellen. Geef je dan wel een reminder thxs

  Hgr Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Peter,

  Ik zie een 3-tal magneetjes tegen de onderkant van je racekap geplakt zitten. Welk doel hebben die?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi

  Heb er meer in de Quest hangen. Diverse camera's kan ik zo positioneren. Deze plek was nodig om de huidige camera met de afstandbediening aan en uit te kunnen zetten. Helaas kan deze alleen van voren contact maken.

  hgr peter

  BeantwoordenVerwijderen