zondag 5 augustus 2012

Eerste rit in Zeeland

Zaterdag de fiets gepakt voor een wat langere dan geplande rit. Donderdag en vrijdag niet kunnen fietsen en daarom op zaterdag een wat grotere ronde in het Zeeuwse land. Op zich lekker kunnen fietsen op de langere stukken maar door een aantal dorpjes waar het nodige vertier plaats vond een eind gemiddelde van 28,9 km/h. Om echt langs de zee te rijden zocht ik vanaf Vlissingen de duinen op. Helaas bleek de fiets route vnl te bestaan uit wandelpaden. Wel  voerde de tocht door de duinen wel weer voor mooie kilometer fietspaden door bossen heen. Rustig rijden was het devies omdat het er druk was en de bospaden veel bochten werk bezaten hetgeen onoverzichtelijk was.
De start van de tocht voerde langs Damen Shipyards waar is ik de enigste velomobiel van de dag tegen kwam. Deze rode Quest groette vrolijk terug. Vanuit Vlissingen ging het richting Westkapelle, Domburg en Oostkapelle. Doordat de de gemiddelde snelheid laag lag besloot ik hier de tocht niet op de geplande route terug te rijden maar rechtstreeks naar Heinskenszand. Bij Middelburg de richting iets omgelegd om niet in het centrum uit te komen maar uiteindelijk toch nog in Middelburg uit gekomen. Daar in Middelburg werd er nog uitgebreid getoeterd naar de Quest. Kan niet anders zijn dan een ligfietser omdat ik in Zeeland maar weinig mensen ken. Na 95 km zat de eerste rit erop. Volgende rit gaat meer naar het noorden waar ik hopelijk wat langer langs de zee kan gaan rijden.Het weer doet het ontzettend goed bij Westkapelle dreigde een flinke bui maar met een kleine wachttijd onder een boom ben  ik verder droog over gekomen ondanks een vrij nat geregende straat. 

Later in de week hoop ik bij Derk Thys op bezoek te gaan om eens een roeifiets uit te proberen. en heel benieuwd of dat ook iets voor mij kan zijn.
 


3 opmerkingen:

 1. Pas maar op met dat uitproberen ;)

  Roeifietsen is erg verslavend :)

  Ik was het in ieder geval al na 5 minuten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Marc van de Riet7 augustus 2012 om 08:44

  Die rode quest is vermoedelijk Wim Harwig geweest. Zoveel questen rijden er niet in Zeeland. Volgens Velomobiel.nl een stuk of 7. Ik rij sinds 14 maanden een quest(eerst een gele,nu een witte), en ben er na een kleine 10.000 km gereden in het gebied rond de Oosterschelde en Grevelingenmeer nog nooit eentje tegen gekomen;(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Marc

   Was eenwar oudere volgens mij dus zal de vorige van Wim kunnen zijn

   Hgr Peter

   Verwijderen