dinsdag 7 augustus 2012

Veel wind
 Vandaag een tweede rit uitgezet over meerdere dijken die Zeeland verbinden. Op zich een mooie rit waarbij bij mij vooral de Zeeuwse steden in de smaak vielen. De geschiedenis spat er vanaf als je door o.a. Veere en Zierikzee heen fietst. Om 800 uur gestart met een zuidwesten wind kracht 5 uitschieters 6 bft. Tot aan de Oosterscheldekering de wind schuin voor maar gemiddeld tempo lag al niet erg hoog, Door Veere heen gefietst geeft veel   mooie indrukken maar weinig tempo. Bij de Oosterscheldekering kwam het water in grote hoeveelheden naar buiten waar een enorme stroming tegen de golven kwam met de zuidwestelijk stevige wind.
Hoewel ik normaal gesproken dorpen en steden mijd is het op vakantie net even anders. Als je normaal niet vaak in Zeeland komt, dan is het wel bijzonder om elk Zeeuws dorp onder de wielen te nemen.
Op zich is Zeeland een mooie provincie maar vergelijkende test met vorig jaar Noord-Holland staat Noord Holland voorlopig voor wat totale omgeving betreft. Zeeland is wat dat betreft meer van hetzelfde. Mooiste stuk lag net na Veere en uiteraard bijzonderheden als de Oosterscheldekering en de Zeelandbrug. Verschil was nog wel te merken in het Zuid-Hollandse waar iets meer begroeiing en een anders beeld van het boerenleven wel een verschil makte met de Zeeuwse delen van Nederland. Op de terugweg moest de Zeelandbrug met wind tegen worden genomen. En hoewel er al 140 km gereden was moest de ca 5 kilometer lang brug met windkracht 5 tegen worden genomen. (http://nl.wikipedia.org/wiki/Zeelandbrug) Toch ging het tempo lekker omhoog het eerste gedeelte richting de de 35 km en halverwege tikte ik de 40 km per uur aan. Geeft toch een lekker gevoel met zoveel wind tegen een lekker tempo te kunnen draaien. Uiteindelijk na 165 km terug met een geheel droge rit met een lekkere temperatuur van maximaal 20 grC. Komende week staan er nog wat oefenritten gepland voordat het rondje IJsselmeer met LOL van start gaat. Moet natuurlijk wel met enig gemak die gasten bij kunnen benen.

1 opmerking:

  1. Hoi Peter,

    Als je al zo fanatiek aan het oefenen bent dan hou je ons zeker wel bij tijdens rondje IJsselmeer :-)

    Groet Marc

    BeantwoordenVerwijderen