maandag 11 juni 2012

Landgenoten?

Vanochtend de route langs de Eemhof gekozen. De keuze laat ik meestal afhangen van de windrichting. Hij zou vandaag oostelijk zijn maar lag vanochtend meer noord oostelijk. Betekent toch flink gang maken totdat ik bij de Eemhof hard in de remmen moest. Over een lengte van 300 meter hadden fijne mensen bouwhekken over het fietspad gegooid. Zat later te denken dat dit mogelijk met het voetballen van zaterdag avond te maken heeft gehad, maar je moet er maar lol in hebben natuurlijk. Ik wacht er nog op dat een onverlaat de grote basalt blokken een keer op het fietspad neer legt. Je kan je afvragen wie er dan verantwoordelijk is. Het is wel elke keer wat daar.
In de middag vanuit het werk redelijk op tijd de fiets in. Bij de eerste bocht begon de fiets te dweilen dat ik rechtsvoor een lekke band vermoedde. Het bleek de achterband te zijn die na 8256 km voor de eerste keer lek ging. Na kun je je afvragen waar mijn vriend Joe was? Ik heb de band  opgepompt van 1,5 bar naar bijna 5 en ben gaan fietsen. Joe heeft de zaak keurig dicht gemaakt en ik heb zoveel vertrouwen dat ik de band verder niet eens ga plakken. Denk dat ik op boven de 90% zit dat Joe de lekkages in de banden effectief dicht. Werelds goed spul wat mij betreft.
En dan de rust in de fiets. Met het nieuwe ketting geleide wiel is het enige geluid de voorwielen die op bepaalde momenten enige geluid de fiets in jagen. Voor wat betreft de Risse Astro achterdemper die nu op 7 bar staat is de vering iets soepeler geworden. Denk dat de laatste keer er iets meer dan 7 bar in heeft gezeten. Het rijdt in ieder geval perfect. De voorvering is denk ik wel anders gaan reageren. Op de dubbele drempe in Almere moet ik het tempo onder de 30 km /h brengen omdat de fiets anders weer begint te springen,. We wachten de ontwikkelingen op het eiland wel af☺.

3 opmerkingen:

 1. Hoeveel van dat Joe's spul moet er eigenlijk in een band?

  Wordt de rolweerstand van een band nog positief/negatief beïnvloed door dat spul?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Wim

  Staat een indicatie o[ de fles tav de grootte van de band. 20" heb ik ca 30 cc in zitten en 26 " 45 cc dat na een half jaar ververst met ca 30 cc. Na een jaar gebruik in nieuwe binnenbanden.

  Hgr Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zijn die hekken niet gewoon omgewaaid??? het waaide nogal het afgelopen weekend....

  Francis

  BeantwoordenVerwijderen