zaterdag 2 juni 2012

VLA
Op initiatief van Willem en Freddy is de VLA: Verenigde Ligfietsers Amersfoort kort geleden tot stand gekomen. Zo zou er vandaag een eerste rit zijn vanaf de haven van Spakenburg de polder in. In de ochtend eerst nog even gauw naar Laren om brood te halen en vervolgens snel door naar de haven. Zou toch raar zijn als ik te laat zou komen terwijl de afstand nog geen 500 meter is. Na uitgebreid met elkaar kennis te hebben gemaakt heerlijk ontspannen door de polder naar het stoomgemaal. Het gemaal was in werking dus een leuke gebeurtenis om eens te kijken. Techniek van 130 jaar oud zag er goed onderhouden uit. Daarnaast nog steeds functioneel en in gevallen van nood zelf onmisbaar om de polder leeg te pompen. Vanaf het gemaal op het gemak door Nijkerk richting Hoevelaken over prachtige landwegen waar ik zelf normaal nooit kom. Totaal een 35 km met elkaar gefietst waarna afscheid werd genomen.

Marloes en Theo weer naar de Veluwe waar ik nog een paar kilometer ben aangesloten en Sjoerd, Willem, Freddy en Martin richting Amersfoort. Uiteindelijk ben ik nog even de polder ingedoken om nog even een gevoel van snelheid te krijgen. Prachtige dag met schitterend weer in een mooie omgeving en last but not least gezellige groep om mee te rijden. Dame en heren thxs voor de rit en tot de volgende keer.
O


3 opmerkingen:

 1. Hi Peter,
  Ik zie dat je 'rijdende' foto's soms onscherp zijn. Dat komt omdat je teveel inzoomt. Neem de laatste opname. Die heb je gemaakt op een brandpuntsafstand van 37,4 mm. De Lumix DMC-FS35 kan tot 40 mm zoomen. Dit is wel 224 mm. Je heb de foto gemaakt op 1/250 sec.
  200 mm en 1/250 ste sec. krijg je rijdend nooit scherm.
  Remedie: dichter op de groep rijden en meer groothoek instellen. Wordt het allemaal mooi scherp.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 2. thxs Wim,kijk vaak alleen even gauw naar de beeld vulling maar resultaat is dan niet goed. Wat bedoel jij met 224 mm?

  hgr Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 40 mm op jouw toestel betekent in vergelijking met standaard 35 mm camera's 224 mm. De laatste foto is gemaakt met 37,4 mm, dus rond 200 mm brandpuntsafstand vergeleken met normale kleinbeeldcamera's.
  Dit hou je rijdende voort met 1/250 ste sec. niet voldoende stil.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen