donderdag 17 juli 2014

Dag 0 Eurotour 2014

Laatste weken druk geweest op het werk zodat de voorbereidingen op het laatst moesten gebeuren. Al met al wel het nodige gebeurd.
Bij de WVV route met LOL had Marc een paar Shimano sandalen aan die zeker in warme periodes perfect  zouden zijn. Nou dat kan ik dan inmiddels bevestigen. Na aanschaf heb ik ze nu een week of vier gedragen.
Verder hebben twee reclame bloggers http://bocycle.blogspot.nl/2013/06/super-fietshelm.html en http://velo-quest.blogspot.nl/2014/07/casco-speedster-helm.html mij er weer toegebracht om er ook een aan te schaffen. De Casco SpeedAiro is inderdaad een geweldige helm. Past zeer goed en heeft weinig gewicht. Je heb niet in de gaten dat  je hem op hebt. Vizier heb ik in een heldere versie mee besteld maar voorlopig rijd ik zonder om de wind te kunnen voelen. Met vizier ziet hij er dan wel weer een beetje stoerder uit. Blij dat ik het uiteindelijk gedaan heb.
Vandaag de fiets op volledig nieuw rubber gezet. Achter de Furious Fred en aan de voorzijde toch maar de F-lites ondanks de scherpe vuursteentjes zoals in Denemarken voorspeld. De keus om het toch te doen omdat men vanuit Denemarken heeft aangegeven dat het dit jaar wel mee viel en tevens verwacht ik droog weer de komende dagen.
De fiets is ingepakt en ik heb zelfs nog ruimte over. Dat betekent dat we relatief licht op weg gaan en naar verwachting 6 of 7 augustus weer retour zijn na een goede 3000 kilkometer velomobielen.
Wil je het volgen dan kan het ook op https://twitter.com/PeterBeijes Indien het uitkomt zal ik hier op de blog zoveel mogelijk de voortgang melden.
Ik heb er in ieder geval veel zin in.

3 opmerkingen:

 1. Heel veel plezier gewenst bij deze mooie tocht Peter!
  Groet,
  Marc

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Peter,
  De F-lites gaan het echt wel goed doen. Ik heb er zowel in Ierland 2400 km en in Denemarken 1300 km lekvrij mee gereden. De Furious Fred vind ik minder geschikt. Dan liever een Super Moto met Michelin Protek binnenband. Al meer dan 10.000 km lekvrij gereden met deze snelle en comfortabele combinatie.
  Veel plezier met deze mooie reis.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen