dinsdag 22 juli 2014

Dag 3 en 4 eurotour

Gisteren niet in staat geweest te bloggen. Reden daarvan was niet het internet maar een erg late binnen komst van 2200 uur door diverse oorzaken. Ik zal proberen chronologisch daarvan iets te vertellen. Gestart vanuit Bremersvorde waar helaas de B& B wat minder geslaagd was vanwege geen ontbijt omdat we laat waren binnen gekomen. Wel gebeld maar dat was kennelijk niet voldoende. Na een dag fietsen is dat dan weer een teleurstelling en wel de volle mep betaald. Verder geen zin aan discussie was verder netjes en prima mensen. De eerste 50 km gingen snel doordat het iets   naar beneden liep  precies op tijd  daar de Ferry net was aangelegd. Totale afstand zou 209 moeten worden het werden er echter 245. Probleem is dat de nieuwe edge 1000 de geest heeft gegeven na twee maanden. Navigeren op Endomondo is dan eenstuk lastiger. Op de Ferry en later bij een pauze werd ik gewaarschuwd dat bij het Kieler kanaal een bijzonder veerboot gevonden moest worden daar we niet door de tunnel konden. Dat ging dus wel even anders rijdend op een weg zaten we ineens op de snelweg waar dan wel een 120 snelheid advies gold. Voelt niet goed maar gelukig was er weinig verkeer. Zo snel mogelijk rijden tegen de 50 km /h om maar de eerste volgende afrit te halen. Die bleek wel een km of 50 verder te liggen. Uiteindelijk kwamen we in de tunnel waar de werkzaamheden waren. Hier konden we behoorlijk doorheen rijden. Vlot erna kwam er dan eindelijk de afslag en kwamen we in Rensburg uit om weer de juiste richting te zoeken. Wat wij niet wisten dat die Polizei inmiddels naar ons op zoek was omdat wij over die Autobahn waren gereden. De man vertelde dat wij dus schijnbaar te snel waren geweest maar doordat we later de weg weer moesten zoeken kwamen e ons weer tegen. Na enige uitleg ( de weg is daar schijnbaar ook lastig te vonden voor fietsers) werden we onder begeleiding dan wel mooi door Rensburg heen geleid.   Toppers daar dat dan wel weer. Verder ondanks de vertragingen zonder GPS, wel een geslaagde rit gehad met een omgeving die licht omhoog en naar beneden gaat. De bedoeling was Grasten in Denemarken te bereiken en dat is aardig gelukt. Op het laatst in Grasten op zoek naar het juiste adres vonden we een smalle weg omhoog. John stelde voor te kijken of we erlangs konden daar het leek of het bovenaan geblokkeerd was. Het bleek een smal pad te zijn dat schuin van een talud afliep. Bijna boven slipte het achterwiel en toen moest John eruit. Daar viel hij met fiets n al het talud af grote schrik maar geluk bij een ongeluk wist hij het door rollen te voorkomen. Met een gang naar boven gehold wist ik, hem onder zijn fiets vandaan te halen en met grote inspanning weer op op het smalle pad te krijgen. Achteraf ook nog voor niets daar John de foute richting had gekozen. Uiteindelijk na veel stoppen rond tien uur op het slaapadres aangekomen waar geweldige   mensen voor ons klaar stonden, In
Grasten Denemarken.  In de avond werd er een diner gemaakt en bijzonder gezellig  afgesloten. Aansluitend ook in de ochtend super gezellig ontbeten voordat we om 9.30 uur van start gingen.
Dag 4
Het werd weer een  wat gemakkelijker dag wel even zoeken maar de 170 weg was een lang recht stuk waar de inVelje Paul ontmoeten waar we de nacht  zouden slapen. Paul is bekend van de vorige tour uit 2013. In Velje getracht iets met Garmin te kunnen doen. Helaas de link die gestuurd werd om teresetten  werkte niet. Toestel is niet benaderbaar daar hij na 3 seconden uitvalt. Ook in de PC is er niets  zichtbaar om iets te kunnen doen. Op naar Ry waar Paul woont met snelheden tot in de 80 km/h. Schitterend terrein en dor de begeleiding van Paul ruim op tijd aangekomen. In de avond de omgeving nog bekeken en die mag er zijn daar. Morgen richting Frederikstadt waar we bij Soren mogen slapen eveneens een 2013 tourganger. De eerst 70 km zijn we heuvel op en af en de laatste 120worden  vlak. Tot op heden lekker gereden met een totaal van 806 km in vier dagen.


2 opmerkingen:

  1. Erg leuk om zo mee te lezen! Maar achteraf wel blij dat ik niet aangehaakt ben. Ik herinner me een aankondiging met voor iedereen te doen, maximaal 150km per dag. Maar als ik dit zo lees zou het toch wel heel erg afzien geweest zijn! Maar wel een erg gave tocht!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Valt mee Sjoerd dit is mijn eigen keuze geweest. De tour start vrijdag in Oslo hoe je er naar toe rijd is dan ieder voor zich. Hgr Peter

      Verwijderen