zaterdag 15 maart 2014

Thys 222 roeifiets

Afgelopen periode druk geweest met werken. Van bloggen kwam niet veel. Mijn dagelijkse woon werk ritten kon ik redelijk op peil houden. Nog steeds smet de tourkap erop hoewel het de laatste week fantastisch weer was. De frequentie kan weer iets opgevoerd worden nu het iets warmer wordt en nog belangrijker, in de avond is het volledig licht en in de ochtend begint het licht ook door te breken.
Deze winter met de F lites doorgereden. Drie lekke banden waarvan er twee niet door Joe gedicht konden worden helaas. Vwb het tempo ook met F lites gaat het niet echt hard. Nu het weer warmer begint te worden scheelt het op kruis snelheid ca 5 km en het gemiddelde ligt een 3 km hoger. Wat mij betreft mag e zomer weer komen.
Afgelopen vrijdag op een polderweg werd ik bijna van de weg gereden. Een frusti die een minuut achter mij moest rijden vond het noodzakelijk snel naar rechts te sturen zodat zijn brede aanhanger mij geraakt had als ik niet in de berm was gaan rijden. Wordt er best een beetje vurig van maar geluk voor deze man is dat hij uit beeld verdween. Wordt denk ik tijd voor een camea.


Vandaag naar Vierpolders in Zuid Holland gereden. Via marktplaats had ik een reactie gegeven op een Thys 222 roeifiets en jawel we werden het eens.
Thuis gekomen de fiets klaar gemaakt met gereviseerde Bebop pedalen die ik nog had liggen en gelijk nieuwe voorwiel lagers erin. Deze waren bij geleverd daar de oude wat verroest waren. Op korte termijn maar eens een proefritje maken. Een paar jaar geleden bij Derk Thys als eens proef gereden. Nu maar eens kijken of ik nog ongebruikte spieren heb zodat ik maar langzaam ga opbouwen. Ben benieuwd hoe het mij afgaat en hoeveel tijd ik er voor krijg dan weel ga nemen.
 


8 opmerkingen:

 1. Goed idee die roets! Is wel een vrij oud type boegspriet al. Nog gemaakt voor de Continu Variabele Transmissie...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach Mick ik ben ook de jongste niet meer en heb verder (nog) geen vergelijk. Eerst maar eens zien hoe het mij gaat bevallen.

   Verwijderen
  2. Zolang je nog niet door de chroomlaag heen bent is er niets aan de hand!

   Verwijderen
  3. teller staat op nog geen 4000 km dus las dat klopt heb ik nog wel even te gaan denk ik

   Verwijderen
 2. Geweldig. Weer een roeifietser erbij. Heel veel plezier met deze aankoop.

  Ik heb het in 't begin heel rustig aangedaan en daar heb ik nooit spijt van gehad. Eigenlijk heb ik nog nooit een echt blessure gehad door het roeien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ga het meemaken hoop ik. Welke type banden heb jij voor de roeifiets gekozen?

   Verwijderen
  2. Als voorband heb ik al weer een hele tijd een Durano 28-451. Ik heb wel een webwinkel waar je ook de goede biba's kunt bestellen. De Primo Comet die er eerst op lag, kon Derk niet meer met een lekbescherming leveren. Vandaar.
   Achterband de standaard band van Derk: Primo Comet 40-559. Ik heb echter net besloten om er een Marathon Racer 40-559 op te gaan leggen. Bij de Primo heb ik weer last van (volgens mij) gebroken kevlar draadjes die naar binnen prikken......:(

   Verwijderen
 3. Wat leuk om te zien, m'n ' oude' Thys. Ik herken de dikker gemaakte handvatten en het rubberen buisje om de knik te voorkomen in de voorste schakeldraad. De voorwiellagers verassen me wel, hier had ik nog niets van gemerkt. Maar ja, ik reed/rij zomer en winter.
  Ik was na de eerste wankele ritjes verkocht en heb na een jaar een Thys 209 aangeschaft. Ik wens je zeer veel fijne roetskilometers en uurtjes. Wie weet komen we elkaar nog eens tegen.

  BeantwoordenVerwijderen