dinsdag 29 december 2015

OBT 2015De OBT 2015 werd dit jaar door Peter de Rond georganiseerd in het uiterste oosten van ons land waardo9or de ritten ook ene klein internationaal tintje kregen doordat de route en rustplaats in Duitsland lagen. Gezien de weersomstandigheden die bijna zomers te noemen waren in de nacht zou het rond de 12 graden worden, besloten vroeg in de nacht ernaar toe te rijden. De rit er naartoe ging lekker soepel alhoewel het nacht rijden minder is omdat je je alleen op het fietsen kan concentreren.  Door Apeldoorn en Deventer ging het dan wel weer in een sneltreinvaart omdat er om vier uur in de nacht nog weinig mensen buiten zijn.  Bovendien zie je in de nacht in de steden en dorpen meer door de verlichting. In goed 4 uur fietsen aangekomen op de plaats van bestemming waarna er uit de uitstekende routes kon worden gekozen. De eerste werd de (klim)rit van 55 km de laatste de gemakkelijke route van 27 km. Ook overdag waren de omstandigheden zo bijzonder dat tijdens de de stop er gewoon buiten gezeten kon worden in een heerlijke zon.
De avond doorgebracht bij de scouting club in Rossum. Heerlijk gezellig en voor herhaling vatbaar. Hier werd ook de uitleg gegeven tussen oliebollen en paardevijgen, mannetjes en vrouwtjes kerstballen enz.,leerzaam als je erbij geweest bent. Bijzonderheid je was dat mijn gestrande kilometer teller van Cateye waar de ODO teller op 0 stond doordat de batterij er even was uit geweest  door Sander in de nacht weer op zijn originele stand werd gezet . Peter Coppens dacht al dat hij werd ingehaald en zal de ICB site vast en zeker in de gaten houden ☺.
De volgende dag weer op huis aan . Nu een beetje frisser maar voor de winter nog steeds te warm. Zo warm dat ik deze twee dagen zonder kap ben gaan rijden, hetgeen uitstekend is bevallen. Op naar de OBT 2016

 


 

 

 


 
  


 

 
 


 

 
 

6 opmerkingen:

 1. Hoi Peter, ik ben net weer thuis, het waren heerlijke dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe doe je dat met zo'n teller die je niet op 0 wilt laten beginnen na een batterijwissel?

  Groet
  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij kan dat niet met elk type, die van mij heeft een reset gehad en kan je niet herstellen, voorheen had velomobiel.nl een ander type geïnstalleerd waar dat wel bij kan.

   Verwijderen
  2. ik zie overigens op de op een na laatste foto een geheimzinnig device.

   Verwijderen
  3. Inderdaad. Magier Sander manipuleert het signaal met een aantal pulsen waardoor de teller 1000 km per uur gaat lopen en op deze manier weer naar een stand gebracht kan worden. Blijf het raar vinden dat cateye tellers maakt waarop de ODO meter niet meer in te stellen is. In ieder geval heb ik mijn stand weer terug. ☺

   Verwijderen