zaterdag 18 juli 2015

The new one
25 opmerkingen:

 1. gefeliciteerd... je kan weer even vooruit..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Congratulations on your new DF XL. It´s very nice!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thanks Soren now I need a little bit training to go fast

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. Moest dat even apart zetten...jij durft!
   Volgens mij ben je de eerste die een DF(XL) echt persoonlijk heeft gepimpt.
   Kunstwerkjes!
   Mag je wel heel zuinig op zijn. Bijna te mooi om mee te fietsen.
   Een voordeel is dat de DF een stuk smaller is dan de Quest. Zonder schampen tussen paaltjes door is een eitje. Ook het zicht vooruit is een stuk comfortabeler. Kans dat de neus heel blijft is aanzienlijk groter bij een DF.

   Ben harstikke blij voor je dat jou fiets toch nog geleverd is.
   Ik kneep hem al toen ik de mijne kreeg vorige week. Zou Peter....??
   Ymte gaat vanaf nu met vakantie. PBP, mogelijk het WK en daarna wandelen.
   Ik had het sneu gevonden als jij zo lang fietsloos had moeten zijn.

   We gaan elkaar vast ergens tegenkomen (uh, nee we fietsen gelijk op in dezelfde richting...) langs het Valeikanaal. Maar pas op he. Ik heb nu ook een DF-XL dus kan (en ga soms) ook een heel stuk vlotter dan met de BrandweerQuest. Haha!! :-D

   Verwijderen
  2. Dat durfen voelde ik zelf ook een beetje zo☺. Ik moet zeggen dat ik hem ook even kneep om geheel in de vakantie zonder te zitten. Maar zie Ymte heeft zijn best gedaan. Mijn maiden trip ging nog niet erg lekker. Ik moet eerst kleinere sandalen kopen (kan gewoon maar ik fietste met te grote) daarnaast 2 x lekke band door snake bite. Gat in betonnen fietspad. Geen goede franse ventielen adapter bij mij en geen 10 bar kunnen pompen enz. Belangrijk is de neus heel te houden. Mijn oude fiets heeft helaas de voorkant eraf liggen. Dat moet voorlopig bij mij maar even niet gebeuren ☺.Welk type banden heb jij er onder liggen? Is natuurlijk van belang wil ik je ooit bij het Valleikanaal nog eens voorbij kunnen. ☺

   Verwijderen
  3. Haha! Volgens Ymte heb ik niet de snelste set banden. Durano Plus voor en 'dikke' 135 mm Continental Sport Contact.
   Die laatste valt me (zoals ik al verwachte) een beetje tegen. Ondanks lage druk (4 bar) stuiterhard. Oncomfortabele en springerig in de bochten. Dat had ik ook toen ik ze onder mijn Q66 had liggen. De grip wordt vaak nog iets beter als ze ouder worden. Bij mijn testrit had Ymte er ook 2e hands onder en toen ging het wel.

   De Durano had al binnen 3 km een snee van 5 mm er in bij het proefrijden. Ik heb een extra band meegekregen.
   Gewone Durano's vond ik stuiterhard op mijn Q491 voor. Vrij snel eraf gegooid. Later op de Q66 heb ik er bijna 20.000 km mee gereden. Wel met 26 inch voorwielen dan. Dat is toch net iets comfortabeler.

   Ik heb vooral gekozen voor comfort, betrouwbaarheid en zoveel als mogelijk extra grondspeling door maximaal dikke banden. Helaas is er niet veel keus bij de DF-XL. De wielkasten zijn niet meegegroeit in diepte met het opschalen van de DF voor dikkere banden. Je hebt nu zelf kunnen ervaren waarom. Er blijft nauwelijks ruimte aan de binnenkant over voor je benen.

   Ik vind het heerlijk dat extra zicht vlak voor de neus op de weg. Zeker in het donker een enorm voordeel t.o.v. de Quest.
   Nadeel van die gleuf is dat de rijwind versterkt er doorheen in je gezicht blaast. Ook een gebulder in je oren. Dat heb ik opgelost een heel klein vizier van Lexan. Vastgezet met elastiek uit een tentpaal aan de 2 spiegels. In de gleuf heb ik een grote zuignap. Het Wim Schermervizier past ook, maar vind ik hinderlijk in de weg zitten bij slecht weer en mist.
   Ik wil (voorlopig) geen VM-kap. Dus de wind gaat nu mooi over mijn hoofd. Samen met een helm+opklapbaar vizier blijft mijn hoofd uit de elementen hoop ik.

   Ontwijken van paaltje gaat super soepel met de smalle DF. Je ziet ze ook veel makkelijker en blijven langer in je zichtveld door de lage neus van de DF.

   Verwijderen
  4. Ben benieuw hoe jij het vizier hebt zitten (foto?). Merkte gisteren wel dat het warmer is binnenin dus er verder met mijn hoofd uit zou ook nog oplossing kunnen zijn om beter af te koelen. Andere kant zoek ik oplossingen om de 75 cm breedte te krijgen en weer legaal op de weg te kunnen fietsen☺. Mini vizier zijkanten los steken dan uit en zou naar 5 cm kunnen komen. Moet natuurlijk wel chique blijven. Op het laatst de trapas 1 cm dichterbij gezet, is de maat van Ymte echter sandalen raken dan de binnenkant. Zeer geforceerd met de hakken naar boven gerden naar huis ga dat eerst lekker op mijn gemak uitzoeken. Sidi van Ymte zaten toen erg lekker. Sandalen lopen echter ook erg goed. Keuze's keuze's en keuze's leven is gelukkig niet saai met een DF ☺

   Verwijderen
  5. kun je de spiegeltjes niet breder monteren (langere pootjes) zodat die op 75cm komen?
   Francis

   Verwijderen
  6. Hi Francis

   Gisteren aan het meten geweest en dat is onmogelijk. Wielen onderin staan op de breedste stand 68 cm. Je moet aan beide zijden 15 of meer cm overbruggen. Wordt dus geen mooi gezicht.

   Gr Peter

   Verwijderen
 4. Proficiat Peter! Ging toch nog snel! En nu kan jij ook weer snel..........;-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thx Adri, Achteraf gelukkig wel. Maar wachten op iets heel moois, dat misschien wel eens niet komt, doet de kleine jongen in mij weer ontwaken moet ik zeggen. ☺

   Verwijderen
  2. Zijn we allemaal niet af en toe net kleine jongens? en af en toe moet je jezelf weer eens verwennen want een ander doet het niet!

   Verwijderen
  3. Klopt Willem! En inderdaad, meestal moet je jezelf even kietelen, anders gebeurd er nooit iets..........☺☺

   Verwijderen
 5. Gefeliciteerd met je nieuwe DF, Peter! We gaan hem vast nog zien bij LOL (5 september Rondje IJsselmeer linksom?).

  Groet,
  Marc

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dank je wel Marc. Ga er vanuit dat ik dan al voldoende km hebt gemaakt zodat ik ook mee kan, graag zelfs. Komende weken ga ik bezig met goed passen. Is nu nog niet optimaal.

  Hgr Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het koste mij ook enige tijd en afstelwerk om de xl passend te krijgen. Maar het resultaat is geweldig, al zeg ik het zelf;) En je leert gelijk je fiets wat beter kennen. Ik rijd afhankelijk van de temperatuur met of zonder een xtra klein schermpje in combinatie met oordopjes tegen het windgeruis. Maar dat deed ik in de quest ook. Een standaard schermerschermpje (xs) is voor mij te groot, maar ik zit dan ook behoorlijk laag in de fiets.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ga het mee maken. Eerst mijn ovalen goed laten zetten. Het trapt niet erg natuurlijk nu. Verder goed schoeisel en dan bezien of de stoel bevalt voor lange ritten. Gisteren zat ik niet lekker maar dat kan ook met de afsteling te maken hebben. Eventueel een ventasit mat erin alhoewel het eruit komen dan lastig zal zijn. De fiets van Ymte zat mij destijds als gegoten dus de stand bestaat in ieder geval. ☺Weet niet meer goed hoe hoog of laag ik in de fiets zat. Gisteren probeerde ik hoger te gaan zitten om zodoende wat meer wind te vangen tbv koelen.

   Verwijderen
 8. Hoi Peter. Gefeliciteerd met je 'Black Panter'!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thx Wilco, hoop snel te kunnen rijden als hij goed is afgesteld.

   Verwijderen
 9. Ziet er goed uit! mooi gepimpt met special paint en gewaagde combinatie.Ja die bandjes moet je wel aan wennen denk ik daarom rij ik al vanaf januari met Durano+ en nu met Durano en ik moet eerlijk bekennen dat ik niet anders meer zou willen.
  Blij dat jullie eerste indrukken nog hetzelfde zijn als bij de proefritten! veel plezier met je DFxl. ik moet nog even wachten maar hij is al gesignaleerd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thx, dat special paint valt natuurlijk wel mee omdat dat los verkrijgbare delen zijn. Keuze kanaltijd anders worden gemaakt. Zag bij verschillende mensen verschillende dingen. Wat bij mij bleef hangen was dat je ze daaraan gauw herkend ongeacht of je het mooi vind of niet. Daarentegen zijn de meeste wel weer bijzonder

   Verwijderen
 10. Hoi Peter,

  Prachtige fiets, het gezegde "Als een kind in een snoepwinkel zo blij" moet wel van toepassing zijn op jouw. Ik wens je heel veel veilige en snelle kilometers. Wellicht mag ik je weer een keer in mijn spiegel zien zoals met de OBT2013 (knijp nog met mijn ogen van jouw felle koplampen)

  Sportieve groet,

  Robert-Jan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks Robert-Jan. Hoop dat je mij dan helemaal niet meer in de spiegels ziet maar voor he uit.☺

   Hgr Peter

   Verwijderen