vrijdag 7 december 2012

Voorbereidingen Eurotour 2013

21 juli 2013 zou de start moeten zijn van de Eurotour /http://eurotour2013.com/. Nog 225 nachtjes slapen en dan in 3 weken door Europa heen fietsen. Nog steeds is het afwachten of de organisatie alles rond gaat krijgen. Het blijft een immense operatie om daarom heen de logistiek rond te krijgen van ruim 100 velomobielen.
Al langer was ik aan het kijken naar zaken die voor een dergelijke trip noodzakelijk zijn. In principe wil ik selfsupporting zijn wat betekent dat ik alles in de fiets zelf mee wil nemen. Ben ik normaal een luxe paard dat van hotel naar hotel fietst nu zal er ook een tent moeten komen. Daar had ik al een aantal maanden naar gezocht maar lichtgewicht en klein zodat de ruimte in de fiets goed ingedeeld kan worden is een voorwaarde. Afgelopen week kwam de tent Vango Banshee 200 op mijn netvlies. Een tent van 2100 gram, twee personen en dus een beetje ruimte over. Alhoewel ik tenten van rond de 1000 gram had gezien beviel deze tent mij omdat de prijs een acceptabel niveau had. Met enig geluk tref ik hem dan ook nog toevallig op Ebay en na betaald te hebben ben ik vanaf vandaag de gelukkige eigenaar van deze tent. Slaapmat en slaapzak waren al aanwezig waarbij de mat 1250 gram weegt en de slaapzak 1070  en een tweede 1210 gram betekent dat ik wat dat betreft op pad kan. In de fiets is ruim voldoende plaats zodat ik wat dat betreft geslaagd ben. Komende winter zal ik kijken wat ik nog meer nodig ga hebben maar veel dingen zijn al aanwezig. Hooguit een kleine laptop of tablet zal nog nodig zijn om aan te schaffen.
Daarnaast is het idee van de bagageschotten er een die ik waarschijnlijk ook ga toepassen. Betekent voorin veel ruimte om extra zaken te verpakken. http://solarquest-menno.blogspot.nl/search?updated-max=2012-07-22T04:00:00-07:00&max-results=7.

Heel stiekum begin ik er veel zin in te krijgen. Misschien volgend voorjaar een week op pad om om te gaan oefenen en de ervaringen te kunnen gebruiken in de tour.  Europe here I come ☺5 opmerkingen:

 1. Doe jezelf een plezier met het matje, en kijk naar http://www.exped.com bijvoorbeeld de synmat 7. Hier zit een pompje ingebouwd, maar hij is ondanks dat compacter en lichter dan de meeste zelfopblazende matjes. En mijn rug geeft aan dat dit echt veel beter slaapt dan alle andere matjes die ik tot nu toe gehad heb. Voor echt ruimte besparen kan je de UL nemen, maar dan wordt het volgens mij blazen. Kan ik afraden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Thx voor de tip Maarten. Ik slaap vrijwel overal maar kies toch graag voor een beetje luxe.

  Hgr Peter

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sta volledig achter deze tip. Let niet op het geld wat hij kost. Elke cent waard. Hij is ongelofelijk klein en licht en je slaapt op een echt comfortabel luchtkussen. De mat die je nu hebt is te zwaar en vreet onhandig veel ruimte. Het slaapcomfort is bijna niks zo dus is hij. Dat station is gepasseerd.
   De tent is een goede. Makkelijk en snel opzetten, na enig oefenen. Enkel de buitentent kan ook. Of binnen en buitentent aan elkaar laten zitten bij goed weer. Of De buitentent apart opslaan als hij nat is. (Schaf een losse mashzakje aan waar hij in kan)
   Vergeet je de keuken niet?
   Als je wilt kan ik je bij mij thuis wat dingen demonstreren voor je ze aanschaft.
   Mijn basis dak, slaapkamer, keuken en eettafel weegt ca. 3 kg en neemt 5 liter in beslag....het kan nog minder.

   Verwijderen
  2. Trouwens nog wat beter gekeken: de UL kan ook, maar dan moet je hem wel combineren met een kussen/pomp of een bagagezak annex pomp. Kleiner en comfortabeler dan een ExPed wordt het niet! Na de eerste nacht ben je vergeten wat het gekost heeft.

   Verwijderen
 3. Dag Theo / Maarten

  Dank voor je aanbod Theo. Wil ik komend voorjaar graag gebruik van maken. Gewicht van de mat is zeer aantrekkelijk. Zag dat de slaapzakken ook veel lichter in de aanbieding zijn. Hebben jullie daar nog goede tips voor mij?

  Hgr Peter

  BeantwoordenVerwijderen