maandag 11 februari 2013

In een andere wereldZaterdag de banden vervangen voor de F lites en vandaag met windkracht 6 uit het oosten bij -4 grC naar het werk. Ineens leek alles weer  kloppen. Zo gauw de wind niet geheel recht tegen was kon de snelheid met enig gemak op de 37 km/h worden gehouden. Alleen recht tegen de wind in was een 33 km/h wel het maximum. Moet wel zeggen dat de snelheid motiveerde om er een extra schepje bovenop te doen. Aan de andere kant ging dit ook wel met enig gemak waardoor het gemakkelijk vol te houden was. Aansluitemd volgt er nog een lange werkdag waarin de inspanning van de ochtend zich niet vertaalde in vermoeidheid. Uit de fiets gekomen voelde ik de snijdende wind door mijn enigszins bezwete kleding komen. Blij dat ik geen lekke band had gehad want de gevoelstemperatuur bij de wind ligt dan op rond de -15 grC. De warme douche liet ik wat langer aanstaan om de kou van de laatste minuten eruit te jagen.

Op de terug reis was het andere koek Nu was het een windkracht 4 bft uit het oosten die over de gehele rit mee werkte en een temperatuur van 0 grC. Vanaf het begin lag het tempo met enig gemak rond de 40 km/h. En de wat langere stukken ging het alweer richting de 50 km/h. Gemiddelde snelheid na 20 km incl. verkeerslichten en de doorkruiste plaatsen Ederveen en Achterveld op bijna 37 km/h gemiddeld. Aansluitend komt het slechte stuk bij Hoevelaken waar een dikke kilometer een snelheid van net boven de 30 km/h al hard is en de verkeerslichten die twee maal genomen moeten worden om weer richting Nijkerk te komen de snelheid naar 34 km/h gemiddeld dalen. Aansluitend kon het gas er weer op waardoor een mooie gemiddeld snelheid van 34,7  op het eind geklokt werd. Het was weer een feest om dit tempo te kunnen draaien en ik ben weer rondom gelukkig. De snelste gemiddelde tijd was tot op heden 33,7 km/h dus deze tijd in de winter is dan weer best knap. Het gehele traject heeft relatief veel punten waar de snelheid er volledig uit ligt. Dat maakt het knap lastig om de tijden die ik voorheen kon realiseren in de polder te benaderen. Vooral een drietal verkeerslichten en een heel slecht stuk fietspad bij Hoevelaken halen het gemiddeld onderuit. Maar eens kijken in de toekomst hoe we dit tracé anders of sneller kunnen afleggen.
 Slotconclusie is dat ik het gemiddelde tempo 3 tot 4 km sneller af kan leggen. In de tijd hier voor benodigd over het gehele traject ben je 10 minuten sneller thuis waar door het af en toe moeten vervangen van een lekke band in tijd niet op weegt tegen de totale winst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten