zaterdag 28 december 2013

OBT 2013




Na de goede ervaringen van de laatste jaren mij ook dit jaar aangemeld voor de OBT versie door Toni georganiseerd in Tilburg. Alsnog de dank daarvoor. Tilburg is dan weer een relatief gemakkelijk te overbruggen afstand van 125 kilometer de vervolgens mbv de racefiets route via de fietsersbond werd uitgestippeld.  De heen reis ging met de wind tegen maar aangezien ik lekke rop tijd weg kon in de ochtend was dat geen probleem. Overnachtingen waren geregeld voor en na de tocht dus op deze manier drie dagen lekker fietsen. Helaas kwam ik wel een aantal kilometers onverhard tegen en obstakels die  voor een velo lastig te nemen waren. Genieten is het altijd weer op plaatsen waar je minder vaak komt. De rivierdijken zijn daar weer een mooi voorbeeld van. Rond 16.30 kwam ik lekker op tijd aan bij de scouting in Tilburg. In de avond was het gezellig met ca 20 slapers waarvan ik de meeste na zoveel jaar begin te kennen. Na een goede nachtrust was het tijd om richting het startpunt te rijden. Ca 80 man gingen deze tocht meerijden waaronder Johan Volkaert uit Belgie met een zoon en vriend. Johan had ik ontmoet met de Euro tour 2013. Knap om op dezelfde dag er naar toe te rijden de tocht te doen en weer naar huis.




De vriend had het wel erg moeilijk waaruit blijkt dat je toch wel enige conditie nodig hebt om een tocht van 220 + vol te maken. De dag beloofde wel stormachtig weer. Windkracht 7 bft met uitschieters naar 9. De ronde werd gereden met de klok mee richting het noorden waardoor we de eerste helft de wind volledig in de rug hadden. Betekende met twee vingers in de neus de eerst 30 km af leggen. Aansluitend begon het voor de pont over de Bergsche Maas te regenen. Nu bewees de kap weer zijn nut doordat je dan redelijk bekwaam er onder kan blijven zitten. Na de pont was er enige verwarring. De voorrijder was er niet meer en aangezien er in de eerste groep panne was geweest leek het even alsof dit de voorrijder was. Met de wind opzij ging het boven de 40 km/h. Daar bleek de wind voor een enkele velo teveel van het goede waardoor deze een tiental meters naast het pad terecht kwam. Gelukkig was er daar voldoende uitloop anders sta je er gekleurd op. In Heusden de appeltaart genuttigd waar het water nog behoorlijk uit de
lucht kwam vallen. Daarna via de Loonse en Drunense duinen weer retour na Tilburg. Al met al toch een geslaagde tocht. In de avonds opnieuw naar de scouting waar we gezamenlijk er een gezellig avond van gemaakt hebben. Met Georg En Kees afgesproken de volgende dag gezamenlijk terug te rijd. Aanvankelijk lag het in de bedoeling via Nieuwegein te rijden, nu werd de route omgelegd via Ede Wekerom Garderen. Voor mij 20 km langer maar wel veel leuker om in gezelschap terug te gaan.
In de nacht had het de beloofde 9 mm geregend. Door de bossen bij Drunen werd er op enkele plaatsen gevaren ipv gereden. Gelukkig bleef het niveau on der de voeten gaten waardoor de zaak redelijk droog gehouden kon worden. De social media zorgde er onderweg voor dat we in Echteld uitgenodigd werden op de koffie. Adriaan, zelf ligfietser,  volgde ons en bemerkte dat de route langs zijn huis liep. Onder weg nog wat malheur aan de fiets van Kees. Zelf ben ik daar va verschoond gebleven. Verder een heerlijke rit nu met het grootste gedeelte de wind in de rug.


Eerste sanitaire stop
 Na Garderen nog een kleine dertig kilometer naar huis waarna de OBT 2013 weer de geschiedenis boeken inging met een totaal van 345 kilometer.

Schakel controle bij Kees


Koffie drinken bij Adriaan





Winst op de bukkers

8 opmerkingen:

 1. Leuk verslag. Dankjewel. Zo'n foto van bovenaf is toch ook altijd weer mooi om te zien.

  Heeft die Quest (onder de 'soep-foto') een ledverlichtingsstrip of zoiets?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Wim

  Dat is de Quest van Victor, inderdaad met LED die gekoppeld zit aan een programma. Geeft alle kleur verschillen en diverse tempo's aan

  Hgr Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niet gesproken, wel veel naast elkaar gereden en zelfs een real-time foto op Facebook, ik moest er smakelijk om lachen! Je vind het vast niet erg als ik die foto even deel op FB ;-)
  Duidelijk merkbaar (zichtbaar) was dat de "grote" rijders onder ons minder last hadden van de wind dan de vlieggewichten. Waar een beetje gewicht in de schaal al niet goed voor is.

  Tot volgend jaar (of evenzoveel eerder bij een treffen of een wedstrijd)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat niet gesproken gaan we dan bij de eerst volgende gelegenheid goed maken. Wind? heeft het gewaaid dan? ☺

   Verwijderen
 4. Mooi verslag, dank. Een bont gezelschap! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blijft altijd een leuke happening een dergelijk tocht met een heen en terug reis. Volgend jaar in Nijmegen heb ik gehoord dat is voor jou om de hoek toch?

   Verwijderen
 5. Hoi Wim,

  aan beide kanten een 5V ledstrip (90 led's per kant) met nu één doorlopend programmatje. Draait op halve kracht, anders te fel.
  Het programma wordt nog een keer uitgebreid met meerdere "losse" modi....

  BeantwoordenVerwijderen