zondag 8 december 2013

Bikkel

De laatste weken zijn er natuurverschijnselen die uitgebreid in het nieuws komen omdat het de eerste keer van het seizoen is. Gaat het om de eerste nachtvorst van het jaar of wat overvloedige regenval dan wel weer storm. Zelfs een tweede storm is van grote nieuwswaarde.
Dat alles brengt mij er toe als ik de omstandigheden trotseer mijzelf in de categorie Bikkel te willen plaatsen. Van nature houd ik niet van winterse omstandigheden kou en narigheid zijn niet aan mij besteed en ik rijd dan ook liever cabrio dan met de regenkap. Ben ik eenmaal weer onderweg dan is dat met een paar kilometer wel verdwenen zo gauw ik mij weer heb warm gefietst.
Afgelopen vrijdag kwam het Bikkel gevoel sterk naar voor. Tussen Achterveld en Ederveen kwam er een flinke regenbui die even later overging in natte sneeuw. Onder de kap krijg je dan een fijn gevoel wie maakt mij wat totdat.... de fiets een dweilende beweging maakt. Deze beweging ken ik van een lekke band en al redelijk snel besefte ik dat de achterband aan de beurt was. Nou helpt Joe mij in de meeste gevallen dus ik bleef door fietsen. Helemaal met de gedachte dat ik begin november er nieuw schoeisel onder had gedaan met verse Joe erin dacht ik dat ik dat het gewoon goed moest komen. Helaas niets minder waar ik merkte al gauw dat de band nagenoeg leeg was. Daar ik weinig trek had in de natte sneeuw er uit te moeten zocht ik een plek die mij kon redden. Een kleine 500 meter verder stonden dichte naaldbomen waar ik er betrekkelijk droog uit kon komen. Niet veel later was de bui zelfs voorbij. Snel de band op druk brengen bleek niet te helpen, Joe was eruit gestroomd. Dan maar snel vervangen en 10 minuten later was ik weer op weg.
Op de terugweg kwam ik na Stoutenburg een race bukker tegen. Gebukt door het leven gaan is nog veel meer Bikkel zijn bedacht ik mij toen de man die ook duidelijk woon werk verkeer reed in de stromende regen richting huis ging. Daarbij reed hij een hoog tempo van rond de 30 km/h. Mijn conclusie is eigenlijk dat velomobilisten helemaal geen Bikkels zijn maar o.a. deze bukker zeker wel.
Thuis gekomen de band geplakt en weer geplaatst met Joe erin. 9 van de 10 keer gaat het tenslotte goed. De reserve binnenband ook gelijk maar in de fiets gedaan met Joe erin voor het geval dat. Geluk bij een ongeluk de Furious Fred heeft het doorrijden schijnbaar goed doorstaan terwijl de band nagenoeg leeg was.

3 opmerkingen:

  1. Correctie Peter, allen cabrio velomobielers zijn Bikkels. Kappenrijders zijn watjes. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. daar zou je best over kunnen discussiëren. ☺

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Blij dat ik rijd, verder geen commentaar............

    BeantwoordenVerwijderen