zaterdag 10 september 2011

Training in Epe

Deze week staat de vierde sessie van de training Six Sigma Black Belt op het programma. In Epe worden we bij geschaafd met statistische principes welke binnen diverse Six Sigma programma's gebruikt kunnen worden. Allemaal heel verhelderend maar ook een prachtige gelegenheid om de fiets te gebruiken. De vorige drie keren was met de oude Quest afgelegd en nu mocht de 533 zijn best gaan doen. Bij het inpakken bleek het wat lastiger te gaan. De inhoud van de Quest is een stuk kleiner door het grotere achterwiel en andere overbrenging. Om voor vier dagen kleding mee te nemen en een laptop heb ik de zaken wat kleiner verpakt zodat de aanwezige ruimte opgevuld kon worden.
Vorige keren verschillende routes gereden via Putten  of Harderwijk. Nu de Flevopolder verkozen. Op zich is deze route wat langer maar wel veel sneller doordat je niet in een plaats verzeilt raakt waardoor je weinig hoeft te stoppen en te remmen. Jammer alleen was dat twee trekker de kant aan het maaien waren waardoor ik ca 10 minuten op een langzaam tempo er achter moest blijven. Uiteindelijk was de gemiddelde snelheid 32 km/h die met redelijk gemak wind mee kon worden afgelegd.
Vrijdag op de terug reis een ommetje gemaakt via Oldebroek. De eerste 15 km ging dwars door de bossen over zandpaden maar was wel fun om te doen. Door deze keuze was het vandaag wel fiets was dag waarbij het halve bos er weer uit gespoten kon worden. Aansluiten bij Epe nog even kunnen genieten van de Botter dagen die net voordat ik de brug bereikte terug kwamen van een wedstrijd. Blijft een fraai gezicht.
Al met al heerlijk om te fietsen, waarbij de gemiddelde hartslag op 117 lag en het totaal aantal km op 155 uitkwam.
Nu 796 km gereden met ween lekke band. Beide dagen naar Epe waren vochtig maar hebben niet geleid tot lekke banden. Wel zag ik uit de linker voorband nog steeds Joe Super Sealand lopen. Denk dat deze bij de eerdere lekke band nog steeds tussen de buiten en binnen band in zit.

2 opmerkingen:

 1. Dag Peter,

  Wat leuk om te lezen dat je de black belt trai ning doet. Ik ga er 20 september mee starten, bij Ordina. ik doe dat vanbuit mijn werk bij Reclassering Nederland. Ben benieuwd wat jij doet.
  Ik heb gelukkig geen moeite met inpakken, met mijn 20 inch achterwiel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Jasper
  Ik doe hem vanuit productie omgeving Bloksma in Almere. Binnen onze organisatie zijn we nu een jaar of vier bezig met Six Sigma en is er behoefte ontstaan om onze eigen Green Belts op te leiden dan wel te begeleiden. Zijn financieel heel aantrekkelijke trajecten die de winstgevendheid zeker verhoogd hebben.
  Hgr Peter

  BeantwoordenVerwijderen