zaterdag 31 mei 2014

Met Mooi Bennekom op padVia de blog van Bocycle kwam ik de aankondiging op ligfiets.net tegen dat mooi Bennekom naar Austerlitz een route had uitgezet. Dat is natuurlijke een uitgelezen kans om de roeifiets te pakken en weer wat kilometers te maken. De laatste weken was er minder van roeien terecht gekomen en nu zou het tempo niet al te hoog zijn. De start was in Veenendaal en dat is nu te veel om te roeien vandaar dat deze keer de auto werd gebruikt om naar het station in Veenendaal te rijden. Totaal hadden zich 6 rijders ingeschreven drie trikes en twee lage liggers en een roeifiets. Voor Bennekom de tweede keer daar Wim enkele weken geleden ook een trip heeft meegereden.
De mannen aan de start waren Bocycle met zijn Fujin, Bert en Wim met een ICE trike, Jaap op een Fuego, Peter op zijn Scorpion en ondergetekende met de Thys 222.
De route startte de eerste 15 kilometer op mijn woon werkroute. Een groot gedeelte langs het Valleikanaal waarbij uiteindelijk zuidelijk van Leusden richting Austerlitz werd gekoerst. Onderweg lekker ontspannen kletsen en genieten van de route en het fantastische weer.
Aangekomen bij Austerlitz kort beluisterd hoe de piramide was ontstaan voordat we uiteindelijk de piramide beklommen. Ik was niet gehele zeker of ik hier ooit al eens op schoolreisje was geweest maar toen was de piramide in ieder geval in een deplorabele staat. In 2004 is het geheel weer in oude staat terug gebracht en nu tien jaar later blijkt het toch al weer redelijk in staat van ontbinding te verkeren. Boven op de piramide hadden we het geluk een heldere dag te hebben waarbij we Utrecht maar ook het verder gelegen Hilversum en de molens aan het randmeer konden zien.
Na deze historische ontdekkingstocht hebben we een redelijk appeltaart verorbert voordat de terugreis werd aanvaard. Deze liep meer naar het zuiden richting Maarn dwars door de bossen richting Veenendaal.

Heerlijke tocht met leuk gezelschap Mannen dankjewel, zeker voor herhaling vatbaar
Echte ligfietsen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten