dinsdag 1 mei 2012

Na Schotland weer fietsen

Om het Schotland verhaal af te ronden: Dag drie gerend op het Isle of Skye. Wat een fantastische belevenis. De derde dag is vrijwel droog verlopen alhoewel een fikse hagel bui vanuit de Atlantische Oceaan nog een klein beetje tot voorzichtig rijden noopte. De hele bui duurde voor ons nog geen 5 minuten en verwaaide daarna snel. De vierde dag met de veerpont naar het vaste land toe waarna een rit volgde door de Highlands. Ook deze dag verliep voor het grootste deel zonnig en droog. De temperaturen waren de gehele tocht rond de drie graden celcius.  Ook deze vierde dag was fantastisch om te rijden. Wat dat betreft brengt Schotland wat er van wordt verteld een Walhalla voor motorrijders. Op elke dag wel iets van de cultuur gesnoven met bezoeken aan kastelen en het William Wallace memorial. In de avond in de pub een rugby wedstrijd bekeken en overal waar je komt enorm gauw contact met over het algemeen zeer vriendelijke mensen.De tocht verdiend het om nog eens te rijden. Voor wat het weer betreft hebben we geluk gehad. In het westen van Schotland veel overvloedige regenval in het Oosten vrijwel droog. Vwb het fietsen weinig gemerkt van de Pedal for Parliament alhoewel er veel bij elkaar zijn geweest. http://www.magnatom.net/2012/04/pedal-on-parliament-thank-you.html
Onderweg een keer een ligfietser gezien die flink aan het werk was een berg op te rijden. Op mijn uitgebreide zwaaien dacht de man waarschijnlijk wat is dat voor een gek☺. Verder in Schotland rijden ze allemaal met fel gele jassen aan. Dat laatste is ook echt noodzakelijk. Op wegen waar de gemiddelde snelheid boven de 100 km per uur ligt vliegen de auto langs je heen waarbij een enkele bestuurder weinig ruimte geeft omdat er een tegenligger passeert.

Nu uiteindelijk vandaag weer fietsen na een week. Temperatuur was goed en ik bemerkte dat het gras aan de kanten flink was gegroeid. Waar ik in de vroege ochtend een kruising over moet bij Almere had ik geen zicht meer naar links waardoor ik de auto die er aan kwamen slecht opmerkte. Kreeg het gelukkig wel op tijd in de gaten. Op de terug weg gaven de vliegen mij weinig ruimte, Na vorige week maandag in Dronten te zijn geweest met racekap, die ook uitstekend tegen vliegen werkt trouwens, vandaag zonder gereden waarbij hele zwermen doorklieft werden. Het minischermpje en een bril zorgen ervoor dat je in ieder geval door kan rijden zonder dat ze in de ogen of mond terecht komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten