vrijdag 15 juni 2012

Stand van zaken Go-Cycle na 4000 km


Nadat de eerste set Flites versleten was na 3165 km (http://questikel.blogspot.nl/2012/05/f-lites-vs-go-cycles.html) rijd ik met de huidige Go-Cycle set inmiddels 4000 km. Aantal lekke banden drie keer die alle effectief zijn gedicht door Joe Racer's Sealant. Alleen de laatste keer moest ik de fiets even uit omdat de druk was terug gelopen naar 1,5 bar. Uiteindelijk met het draaien van het wiel er voor zorgend dat het lek onderop zat en de vloeibare latex het gat  kon dichten. Na oppompen tot 5 bar was de lekkage effectief gedicht. Na deze week een paar natte ritten te hebben gereden de band maar eens uitgebreid bekeken. Duidelijk is dat de nodige split in de band zit die ik er morgenochtend maar eens uit ga halen. Nu met het natte weer zit er duidelijk meer in. Toch valt het totale beeld van de band mij niet tegen zeker niet als ik het vergelijk met de achterband waar dan wel ruim 8600 km mee is gereden. Duidelijk is wel dat na de vorige inspectie op 7328 km de band er visueel meer beschadigd uitziet. Kort geleden hier ook 1 x een lekke band gehad die nog steeds zonder geplakt te zijn er onder zit. Afwachten of deze de 10000 km gaat redden. Vwb de Go-Cycle ben ik al redelijk tevreden. De Kojaks die ik er vroeger onder had reden rond de 5000 km en de eerste set F-Lites waren niet op het loopvlak maar op de wangen kapot gegaan. Doordat ik de wangen niet meer tegen de wielkast schuur bij het sturen zien ze er nu nog goed uit.
 

Dinsdagochtend de oorzaak gezien van de zandhopen op het fietspand bij de Eemhof. Een grote trailer op het fietspad die een graafmachine aan het afladen was. Natuurlijk zet je dan een trailer op het fietspad en als je klaar bent laat je de hopen zand gewoon liggen. Zal vast bij de opleiding tot gediplomeerd chauffeur horen. Als het zand er over een week nog ligt zal ik deze maar weer eens gaan aangeven omdat de fiets er nu driftend door heen rijd.

7 opmerkingen:

 1. Hoe vul je eigenlijk een biba met Frans ventiel met dat Joe's spul? Moet je dan het ventiel er helemaal uitdraaien of alleen hetzelfde "dingetje" dat je ook omhoog moet draaien om de band op te pompen.

  Wim -die overweegt om zijn biba's vol te pompen met van dat Joe's spul.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je moet met het bijgeleverde tooltje het hele ventiel eruit draaien. Zorg ervoor dat er geen "lijm" aan de binnenkant van het ventiel komt. Als je de band dan wil oppompen kan de lijm je ventiel dichten.. Verder is het gewoon een kwestie van afvullen!

   Gr. Robert-Jan

   Verwijderen
 2. Dag Wim

  Ik heb Hollandse ventielen die ik met een 10 cc spuit vul. Franse ventielen kan ik je niet vertellen..

  hgr Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Achter de Eemhof is het inderdaad een rotzooi. Ik rijd sinds kort 1 à 2 keer per week woon-werk Almere-Nijkerk, kwam je vorige week een keer tegen.
  Maar ik heb het idee dat de werkzaamheden in een afrondende fase zitten (egaliseren langs de waterkant en weghalen van tijdelijke betonplaten/weg aan de andere kant vh fietspad) of ben ik dan te optimistisch? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Pieter

  Ik denk dat het wat te optimistisch is. Werk is inderdaad bijna gereed maar het is daar elke keer wat. Rijd daar sinds een jaar of drie achterlangs. Ben bang dat de kruisende weg eerdaags ook ongelukken geeft. Ik heb deze week drie ligfietsers gezien. Was ik je tegengekomen of achterop gereden?

  Hgr Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Peter,

  Afgelopen week heb ik niet gefietst, maar de week daarvoor kwam ik je 's middags tegemoet op het laatste gedeelte vd Laakse Hoek parallel aan de Slingerweg richting de Nijkerkerbrug; metallic-rode Challenge midracer, donkerblauwe werkkleding.

  Groet, Pieter

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Pieter

   Ik denk dat ik je op mijn netvlies heb. Ik ga minimaal 3 x in de week soms alle dagen. In de helft van de gevallen ga ik achter de Eemhof langs. Kans is aanwezig dat we elkaar vaker gaan zien.

   HGr Peter

   Verwijderen