maandag 29 oktober 2012

Moed verzamelen

De nieuwe stalling heeft de ruimte
De maand oktober verloopt al gauw en het aantal kilometers deze maand is met 247 totaal wel erg laag. Lange dagen maken, slecht weer, aantal keren dat ik ander vervoer nodig had om verder het land in te gaan zijn de redenen maar gisteren bedacht ik mij laat in de avond dat het ondanks het weer maar weer eens moest gebeuren. Gedachten aan kou en regen, het gebruik van de tourkap op de nieuwe route maakten mij op voorhand niet enthousiast  om te gaan fietsen. Totdat ik de fiets in ging bleef de drempel aanwezig. Warm aangekleed was wel nodig omdat de wind bij vlagen stevig onder de muts sloeg. Gelukkig kreeg ik de wind vlot tegen ☺ waardoor dat nare verschijnsel geen probleem meer was. Het dorp uit was ik blij dat ik de drempel over gegaan was. Weinig verkeer op de weg en een kruissnelheid van 35 km/h was goed vol te houden. Het weinige verkeer zorgde ervoor dat ik mijn grote lamp de eerste 25 minuten kon gebruiken en de accu van de Quest kon sparen. Door de zomertijd had ik de verwachting dat ik deze vol moest gaan gebruiken en dat klopte behoorlijk. Bij aankomst in Ede begon het net aan licht te worden. Onderweg wederom gemerkt dat de route minder veilig is dan ik gewend was. Een werkbus stak achteruit zonder zicht op de weg en het fietspad waarbij ik er nog net achterlangs kon. De man zou zelf na moeten denken hoe hij zijn bus bij zijn huis parkeert om dergelijke manoeuvres in de ochtend te voorkomen. Verder ging de rit zonder noemenswaardige incidenten. Het laatste stuk van ca 6 km dat mijn tempo sterk laat dalen ben ik nu anders aangereden. De vele bochten en bijzonder nare drempels noopten daartoe. http://questikel.blogspot.nl/2012/10/nieuwe-woon-werk-route.html. Nu ging de route door Ederveen. Op zich een lang stuk maar wel redelijk goed te rijden. De verkeerslichten
Groot licht niet gedimpt

View Larger Map
 nam ik nu twee keer welke ik de volgende keer kan mijden door eerder links de weg over te steken. Over de gehele route kan ik op deze manier ook drie voorkomen.
Op de route terug naar huis ging het hard. Was het gemiddelde van de ochtend op 29,1 blijven steken nu ging de kruissnelheid naar de 40 km/h en lag het gemiddelde al op 36 km/h na ca 5 km. De GPS ging in een keer lastig doen de signalen te vatten van de satellieten. Dit gaf enigszins problemen omdat ik ook nu voor de richting Ederveen koos en deze route staat er nog niet in. De oorzaak is enerzijds de carbon toerkap en anderzijds m.i. de regen en bewolking. In de ochtend was alles goed gegaan. De aangeschafte antenne ligt nog net onder de muts. Volgende keer zal ik deze nog 2 cm naar achteren verplaatsen.
Klein licht niet gedimpt


Dan nog de verlichting, ik merkte dat het autoverkeer weinig last had van mijn groot licht als ik links van de weg reed. Mijn lamp zit ook links en had ik wat verder naar beneden gericht. Deze lamp bestaat uit twee kleine en een grote beam die geschakeld worden in stappen en bovendien ook nog gedimpt hun werk kunnen doen. De twee kleine lampen heb ik continu aangehad op een kwart gedimpt. Dit zorgt ervoor dat de fiets verlicht wordt en zodoende voor tegenliggers meer zichtbaarheid oplevert. Het grote licht is echt een kanon en is in de zwaar regenachtige omstandigheden bijzonder welkom. Zij het dat deze wel uitgezet wordt bij tegenliggers. Op stille polderwegen zeer goed te gebruiken.
Klein licht gedimt maakt de fiets zichtbaar
Thuis gekomen voelde het goed ondanks de enorme hoosbuien was ik zelf behoorlijk droog alhoewel de fiets aan de rechterzijde flink water had gehapt vermoedelijk via het achterwiel. Hopen dat het fototoestel de aanval heeft overleeft.
Wel voelde het goed. Ondanks de weinige km van deze maand was de conditie nog prima. Ga toch proberen in november het ritme van minimaal 2 x per week weer op te vatten. Zou ander nog lui gaan worden.2 opmerkingen:

  1. Welk merk zijn die twee kleine lampjes? Waar gekocht? B.v.d. Wim

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Wim, Het is een combi. Groot in het midden klein aan de buitenzijde. Met een druk knop te schakelen 1x kleine lampjes dooschakelen gorte lamp en nog een keer schakelen groot en klein. Door de knop vast te houden dimt de sterkte.Gaat inmiddels twee jaar mee accu op grote lamp gaat ca 3 uur mee.
    http://dx.com/p/ssc-p7-2-xp-e-16w-3-mode-1400-lumen-led-bike-light-set-4-18650-included-36018?item=2

    Hgr Peter

    BeantwoordenVerwijderen