donderdag 1 augustus 2013

Dag 11 Euro tour 2013

Dag 11 Euro tour 2013

Het zou de minst mooie route van de tour worden. De rit was uitgezet oostelijk van de Rijn en verlegd ten westen van de Rijn, omdat dat veel mooier zou zijn. In Zons afgesproken dat we er aanleggen voor een ontbijt. Tijdens de rit werd er aangesloten door twee snelle Evo K velo's. Prachtige snelle fietsen die we. Met geen mogelijkheid bij konden houden. Bij het ontbijt namen we afscheid van Hans en Joseph die in deze omgeving wonen en verder niet meer mee de tour mee rijden. Onderweg de tweede lekke band op gelen. Op ee druk stuk midden i n het Ruhr gebied was de lucht er compleet iit. Snel gewisseld voor een reserve setje en verder weer. In de avond gekeken naar de band. De lekkage zat aan de binnen kant op de plek waar ik het een paar dagen teug geplakt had. Dat betekent morgen ochtend toch opnieuw kijken omdat het aan de velg kant zit en nu voor de derde keer op rij op dezelfde plaats naar boven komt.
Verder met de rit ging het over drukke wegen met stinkende auto's. Alles wat ongezond is kom je daar wel tegen. Kort na de lekke band raakte de groep uit elkaar. Per en Paul waren in uit het zicht geraakt. Na vijf minuten wachten bleek de oorzaak dat Paul zijdelings was aangereden door een grote container truck. De truck heeft ca driekwart van de fiets geraakt waarbij de wieldop vlak langs zijn hoofd is gekomen. Grote schrik in ieder geval waarbij Paul en Per het gevoel hadden met een frusti van doen te hebben die niet erg opschoot. Bij de politie aangifte gedaan omdat de man in kwestie doorgereden is. Helaas kost dat ook weer veel tijd maar zo als begrijpelijk wel noodzakelijk.  Verder rt de rit was er niets moois te beleven vwb de omgeving totdat de laatste 21 km we een alternatieve route pakten. De rit werd hierdoor bijna 20 km langer maar was in ieder geval een mooie afsluiting van de dag. Aangekomen op een rachtig luxueuze camping hadden wij het mooiste weer van de wereld. De zon scheen en het was aangenaam vertoeven. In de avond van Paul de eerste Deense les gekregen. Allemaal noodzakelijk om de drie Vikingen te kunen blijven volgen.
Morgen de laatste rit van de tour. Gezien de voorspellingen van de temperatuur ruim boven de dertig graden ga ik niet eerst naar Leer.  Verwachte lengte  zit volgens de GPS op 198 km en gaat door het gebed van Hardenberg , Ommen en Zwolle. Vanavond zal ik de fietsersbond er maar eens op loslaten. Het gebied is in ieder geval mooi om te rijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten