vrijdag 23 augustus 2013

Jubileum rit

Na de Euro tour en een laatste vakantie rit kwam het "gewone" woon-werk verkeer weer op de agenda. Helaas liep ik nog tegen een klein griepje aan de mijn bovenbenen flink raakte. Moe en niet fit genoeg voor de fiets werd het iets meer dan een week op de motor naar het werk. Op zich geen straf maar het fiets ritme werd zo onderbroken sinds lange tijd.

Bij het bijhouden van de kilometers zag ik dat het vandaag de 200 ste woon werk rit in de 533 is geweest. Dat betekent een gemiddelde van 100 keer per jaar. Uitgaande van 200 werk dagen zit ik dus op de helft waarbij ik vanwege werkzaamheden niet altijd op de fiets kan ben ik er niet ontevreden over. Betekent 16000 km waarbij ik geen benzine heb verstookt. De motor had hier ruim 1000 liter voor gebruikt, de oude DS op gas 1882 liter gas, de vorig jaar verkocht Jeep ca 2133 liter benzine en de C1 iets meer dan 800 liter. Vul in maar de afschrijving van de fiets heb ik in mijn beleving al dubbel en dwars terug verdiend.
Over afschrijving gesproken tijdens de jubileum rit tussen Nijkerk en Hoevelaken stak ik de weg over waarbij er opeens een ratelend geluid kwam waarbij ik vermoedde dat er iets tussen de spaken zat. De fiets uit bleek dat niet het geval maar een groot brok schroot was vermoedelijk door de band onder de fiets geslingerd waarbij de punt een gat veroorzaakte. Het roestige stuk metaal schuurde over de weg dat het ratelende geluid veroorzaakte dat erg leek op metaal dat tegen de spaken mee loopt. Bijzonder dat de band niet lek was. Morgen maar eens inspecteren. Misschien dat Joe Super Sealant zijn werk heeft gedaan.
Verder heerlijk weer genieten van het fietsen. De velden staan vol met mais dat de vergezichten wat minder maakt maar als er tegenwind is zorgt voor een gemakkelijk rit. Ook de ochtenden zijn mooi. Op het moment dat het licht begint te worden met iets mistige omstandigheden geven prachtige beelden. Helaas de dag begint korter en korter te worden. Nu al rijd ik de halve rit in het donker. Ik schat dat over een maand alleen de middag/avondrit nog licht geeft maar de tijd komt eraan dat het volledig donker is in de ochtend en de avond. Ik blijf het fietsen met licht toch te prefereren, maar het is niet anders.

3 opmerkingen:

 1. Nou Peter,

  Da's een mooi kilometrage. Gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nog een onvermoed voordeel van een velomobiel. Stel je eens voor hoe dat stuk schroot in je been op een open fiets had kunnen schieten...
  Mooie foto in de mist trouwens.
  Zeer respectabel WW kilometers, gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ai...kennelijk hebben we ook nog Aramide (kevlar) weefsel nodig aan de onderkant van de velomobiel.....

  BeantwoordenVerwijderen