woensdag 4 september 2013

Nieuwe route

Afgelopen weken heerlijk kunnen fietsen naar het werk, met prachtig weer over uitstekende wegen. Dat laatste lijkt dan weer vreemd als ik de borden zie waarop staat aangegeven dat de wegen worden afgesloten voor onderhoud. http://www.achterveld.amersfoortbreed.tv/article/nieuws/537/wegafsluitingen-en-omleidingen-dit-najaar-in-achterveld-e-o/ . Goed onderhoud zorgt er uiteindelijk voor dat de wegen ook in perfecte conditie blijven. Al ik dan in ogenschouw neem wat de gemeente Amersfoort en ook Hoevelaken presteren is het schrijnend om te zien t.o.v. de gemeente Barneveld. Nu gaat Hoevelaken in ieder geval ook beginnen getuige wat borden die bij de weg zijn geplaatst. Uiteindelijk markeren deze borden enorme gaten in het fietspad. Benieuwd wat Amersfoort gaat doen met de Hogeweg. Daar stuitert het fietspad zo hard dat je maar moeizaam boven de 30 km per uur kan gaan fietsen. http://goo.gl/maps/XrkG6 Op Google maps slecht te zien en bovendien zal dit al weer jaren terug zijn.

Terug naar de afsluitingen voor onderhoud bij Barneveld geven mij het beeld dat ik vanaf 11 september tot ca. december geen gebruik kan maken van mijn normale woon werk route. Gisteren maar eens een route verkend over De Glind naar Leusden. Over een traject van goed 12 kilometer rijd ik dan 2 kilometer om maar het is daar dan wel weer een geweldige mooie omgeving. Stukken bos en een kilometer of 5 jaagpad langs het Valleikanaal over een gemiddeld genomen veiliger route. Minder kruisingen gaan ervoor zorgen dat ik deze zeker vaker ga rijden. Waarschijnlijk wel wat langzamer in gemiddelde snelheid maar je kan natuurlijk niet alles hebben. Dat langzamer wordt ook zeker door een paar mega zware verkeersdrempels die ik onder de 30 km/u neem en dan nog een flinke klap krijg.


A.s. zaterdag ga ik mij aansluitend bij het rondje Markermeer met de LOL boys. Vorig jaar een bijzonder leuke dag gehad rond het IJsselmeer dus de verwachtingen zijn hoog. Om toch nog enigszins kilometers te maken ga ik richting de Veluwe war ik mij ga aansluiten om vervolgens richting Harderwijk en Lelystad het Markermeer tegen de klok in te ronden. Het weer lijk volgens de voorspellingen uitermate mee te gaan werken 25 gr C en maar weinig regen. Ik ga mij erop verheugen.
1 opmerking:

  1. Route langs De Glind heb ik een half jaar gefietst, van Ede naar Leusden. Ook over dat jaagpad dus. Is erg mooi, maar tussen Leusden en De Glind wordt soms wel gevaarlijk hard gereden. Oppassen dus!

    BeantwoordenVerwijderen