maandag 16 september 2013

Prachtige routeZoals eerder geschreven zal tot ca december dit jaar mijn huidige route vanwege wegwerkzaamheden gesloten zijn. Na eerder een route over De Glind te hebben gekozen kwam ik nu via de fietsersbond uit richting Scherpenzeel. Vanochtend in het donker gestart met in mijn achtertuin een uit de kluiten gewassen egel. Helaas kreeg ik mijn fototoestel niet gauw van de filmopname op de foto zodat het eerste mooie beeld alleen in mijn herinnering vast staat. Het beestje laat zich vast nog wel weer eens zien. De eerste 15 kilometer betreffen de normale route. Vanuit Stoutenburg richting Leusden en dan het jaagpad op langs het Valleikanaal. Op het moment dat ik normaal richting De Glind rijdt steek ik nu over en volg het Valleikanaal richting Scherpenzeel. Op drie punten moet de snelheid er even uit vanwege kruisingen maar verder is het ruim 15 kilometer heerlijk jaagpad zonder auto verkeer. Alhoewel ik onverhard had uitgesloten kwam ik achter Renswoude richting Veenendaal toch in een bos terecht waar het onverhard was. Klein foutje van de routeplanner. Op de terug weg via Renswoude gereden. Hier maakte ik de keuze door Scherpenzeel heen te rijden. Helaas is dat weer een vrij grote gemeente waarbij ik de volgende keer aan het begin het jaagpad ga opzoeken om deze te volgen tot achter Leusden.
Op de terugweg wel buiig weer. Toch leent het zich dan om het fototoestel gereed te houden. Een bijna lichtgevende regenboog liet zich gewillig fotograferen, al moet ik zeggen dat de werkelijkheid nog veel mooier was. Ondanks tien minuten zeer heftige regen een heerlijke rit gehad. De race (regen)kap blijft wmb nog even in de kast.


2 opmerkingen:

  1. Hallo Peter,

    Inderdaad een paar mooie opnames deze keer!

    Groeten, Adri.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb jaren in Leusden gewerkt. De route langs het Valleikanaal ken ik wel, ik kwam daar regelmatig. Prima fietspad...

    BeantwoordenVerwijderen