zondag 15 april 2012

Twee fantastische dagen (2)

Na een goede nachtrust in de ochtend stevig ontbeten. Uiteindelijk wordt er in twee dagen flink met energie gesmeten. Omdat het ontbijt toch bij de prijs was inbegrepen maar flink toegeslagen. Uiteindelijk de bagage weer in de fiets gestopt. een opening aan de achterzijde van de fiets zou toch wel een handige gadget kunnen zijn. Wie weet gaat Jan Reus er ooit eens meet beginnen. Al met al komt er tocht wel enig gewicht in de Quest te liggen. Naast een labtop om niet van de wereld te zijn verstoken wat extra fiets kleding en een wat lichte kleren en schoenen voor de avond. Daarnaast drie liter water aan boord en een liter vruchten sap. Uiteraard reserve banden met het standaard gereedschap en wat video en foto materiaal totaal gewicht zeker boven de 150 kg. Heuvel op merk je dit zeker. Na het hotel na ca tien kilometer een echtpaar bij een verkeerslicht ontmoet dat ook in het hotel had overnacht. Blijven leuke reacties die je onderweg krijgt. Al gauw sleepte de route mij weer de bossen in. Daar hebben wij in dit deel van Nederland gelukkig nog redelijk vele van liggen. De dag ervoor was ik bij Hellendoorn iets van de uitgestippelde route afgeweken en kwam terecht in het natuurgebied van de Sallandse Heuvelrug. Ik had het geluk dat ik van de goede kant was gekomen. Vanuit het westen had ik de hoogte bedwongen en kwam op een zandpad terecht dat door ruiters wordt gebruikt. Ondanks dat het vrij stijl naar beneden liep kwam de fiets bijna vast te zitten. Totaal was het wel een zestal km waarbij het gelukkig niet veel omhoog ging en ik er door kwam zonder te hoeven gaan lopen. De bedoeling was om in Zutphen uit te komen alwaar ik met Casper had afgesproken die mij wel een stuk door het hem bekende terrein wilde begeleiden. We hadden om twaalf uur afgesproken bij de nieuwe brug en daar ik met de huidige route bijna een uur te vroeg zou aan komen heb ik hem wat meer zuidelijk verlegd richting Lochem. Nu zou ik rond 11.35 op de plaats van bestemming zijn volgens de GPS. Richting Lochem volgens mij het Twentekanaal gepasseerd waar bij Lochem bleek het fietspad op te houden en de GPS wilde mij over de weg laten rijden. Ik had vergeten de map source kaart uit te schakelen.
Uiteindelijk Lochem ingereden waarna de bestemming om 11.45 uur bereikt zou worden. Ook hier is het rijden heerlijk Weinig verkeer en redelijk tot zeer goed te berijden wegen. Aangekomen ten zuiden van Zutphen werd de IJssel opnieuw zichtbaar om hem uiteindelijk bij de nieuwe brug te gaan passeren. Hier viel mij het gedicht te binnen dat vroeger uit het hoofd geleerd moest worden. Heb het altijd onthouden, alhoewel niet woordelijk. Vandaar toch maar even opgezocht.

Herinnering aan Holland

Denkend aan Holland
zie ik brede rivieren
traag door oneindig
laagland gaan,
rijen ondenkbaar
ijle populieren
als hoge pluimen
aan den einder staan;
en in de geweldige
ruimte verzonken
de boerderijen
verspreid door het land,
boomgroepen, dorpen,
geknotte torens,
kerken en olmen
in een groots verband;
de lucht hangt er laag
en de zon wordt er langzaam
in grijze veelkleurige
dampen gesmoord,
en in alle gewesten
wordt de stem van het water
met zijn eeuwige rampen
gevreesd en gehoord.
 
 
 Toch maar mooi een beetje cultuur in de blog verwerkt op deze manier.☺ Bij de nieuwe brug Casper ontmoet. Hij heeft mijn vorige Quest gekocht en vermaakt zich er net zo mee als ik destijds. Uiteindelijk vertelde hij ook over de ontmoeting van een vorige eigenaar waar ik de fiets weer van gekocht had. Herman was hem ergens onderweg achterop gereden en was enthousiast gestopt om even met Casper over de fiets te praten. Zo blijft de geschiedenis van de fiets in ieder geval levend.
Samen met Casper richting Ede gereden door een voor hem bekend terrein waar het fantastisch rijden was. Mooie wegen hier en daar een beetje klimmen en wederom veel bossen en heide. Schat dat we samen zo´n 50 km samen hebben gereden waarbij we heerlijk ontspannen de nodige informatie hebben gedeeld. Uiteindelijk zie je nog meer mensen kijken als er twee van die oranje Questen langs komen zeilen.
Aangekomen in Ede was de familie waar ik op bezoek wilde niet thuis dus na een korte stop het laatste gedeelte van de etappe naar Bunschoten afgelegd.
 Daar ik deze omgeving vaker gefietst heb is de route nu door de Mapsource laten bepalen. Hier reed ik iets terug naar het oosten om uiteindelijk via de Hessenweg te komen waar het echt een paarden gebied bleek. Veel paarden met rijtuigen waarbij het mij opviel at deze dieren wel naar mij en vooral de fiets keken maar geen enkele schrik reactie lieten zien. Zouden deze beesten misschien vaker worden uitgelaten waardoor ze meer gewend zijn?
De weg was perfect te rijden, wederom lang door de bossen heen  om uiteindelijk op een hele snelle manier door Barneveld heen te komen.
Na 143 kilometer te hebben gefietst kwam ik om 16.15 uur weer zonder ongelukken thuis.
Hier nog weer wat laatste camera beelden die op deze dag zijn gemaakt. http://youtu.be/FNVpOpteXig en http://youtu.be/OmRnUMwTz7s.
Dergelijke dagen ga ik maar eens vaker organiseren zijn er weer twee geweest om in te lijsten.1 opmerking:

  1. Hey Peter, leuke ritten heb je gemaakt. Vooral die offroadfilm ziet er grappig uit, was flink werken denk ik.
    En ja, dat smaakt inderdaad naar meer lijkt me.

    groet, Casper

    BeantwoordenVerwijderen