maandag 28 november 2011

lekke band nr 4 en 5

 Zondag avond laat bij controle van de fiets voor de maandag ochtend vond ik de rechter voorband leeg. Niet op het loop vlak van de F lite maar in de wang zit een scheur die er schuin door heen loopt. Totaal 3009,9 km gereden. Vwb de afstand een tegenvaller. Zal tzt nog eens wat nauwkeuriger er naar gaan kijken. Gelijktijdig beide banden maar verwisseld met 35-406 kojaks die ik nog had liggen.
Hier bleek dat ook de linker band weer lekkage heeft gehad. De binnenband bleek volledig vastgeplakt te zitten met Joe super race sealand. Deze lekkage had ik dus niet opgemerkt door de sealand die daardoor heeft gedaan wat het zou moeten doen. Wel is het resultaat met de vastgeplakte binnenband anders dan met de kojaks.

 Ik vermoed dat de soepelheid van de wangen en de druk waarmee de binnenband in de buitenband zit daar mee te maken heeft.Nu moet ik mij nog gaan beslissen op welke buitenband ik de winter ga rijden. Vandaag bemerkte ik dat de Kojak toch echt wel langzamer is en dat ik met meer inspanning thuis gekomen ben. Hartslag lag 4 slagen hoger en gemiddelde snelheid lag ca 2 km/h lager!Op discussie groep al vrij veel adviezen gezien.
 Zal deze bundelen en keuze maken. Bemerkte vandaag wel dat snelheid toch fijn aspect is. Denk daar vast anders over als ik in natte sneeuw een band moet verwisselen.☺

7 opmerkingen:

 1. For the winter tires, I switch from F-lite to Schwalbe Marathon plus 47-406 and 47-559. I have 1500km so far and not a single flat tire. More surprising, I find that those tires are rather fast. The first 500-700 km, the tires were a bit slow, but now that they are run in, my cruising speed is about 2km lower than with the F-lite. Concerning the Kojak, I had those tires when I had a trike and I had a lot of flat during the winter. I wonder if they are faster than the Marathon Plus.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Clement

  That's a coincident. I bought other tires today. http://www.fietsonline.com/fietsonderdelen/banden/buitenbanden/20inch/20x1-50-schwalbe-marathon-racer.html. It's not the "plus" but on Schwalbe.com I thought this is maybe a better choice. I let you know.

  Grtz Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik rij sinds anderhalve maand/2000 km ook Marathon Plus, een harde stugge band die inderdaad maar iets langzamer is dan de Kojak (heb geen F-Lite ervaring). 0 Lekken, slijtvast, eer betrouwbaar. Deze winter blijven ze lekker zitten, daarna misschien ook maar eens F-Lites nemen, ik wil ook wel eens 'flat out' :-)

  Groet Marc

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook ik ga na een lekke band overstappen op de Marathon plus. Dat kleine beetje trager neem ik voor lief, zeker als het slecht weer is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze heb ik gekocht, bij fietsbandonline.nl Zijn voor zover ik weet het goedkoopst incl. verzendkosten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Marc

  Zat het even na te kijken. prijs voor de racer is exact gelijk en ik werk er 500 meter van af dus kan ze zelf even afhalen. De racer is nieuw in 2012 heeft een iets betere opgave lekdichtheid en betere snelheid tav de kojak dus ik dacht proberen maar. Ik heb 2 jaar met de kojaks gereden maar merk nu sterk het verschil met de F lites. Het is verhoudingsgewijs hard werken. Heb ook nog gocycle´s liggen. Ga kijken of die het langer uithouden dan F lites. Blijf wel de race sealand gebruiken ondanks dat het anders reageert als in de kojaks heeft het mij al wel 4 x thuis gebracht terwijl ik lek gereden had. Een maal heb ik moeten wisselen. Dus neem ik de plakkerigheid voor lief. Er bestaat ook nog een andere type sealand van Joe niet in de race uitvoering. Il ik ook nog eens erin doen om te kijken of die in de band een ander beeld gaat geven. Hgr Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo. Stradaatje reedt maar liefst 14.000 km met de Vredestein Perfect Moiree 47. Ze lopen ligt, amper lek, en bij mij in de shop: Velomobiel Garage Noord Holland, 18 euro. ex verzendkosten. Groeten Kees.

  BeantwoordenVerwijderen