maandag 14 november 2011

Snel, sneller snelst

Met de nieuwe racekap blijft het verbazen dat tot op heden elke rit sneller uitpakt. Vorige week van 35,8 naar 36,0 naar 36,1 met wind 4 bft tegen. Vandaag gestart met mistig weer. Zicht zat rond de 300 meter en gaf op het vizier van de racekap lichte druppel afzetting. Grote licht erbij verblindde meer dan dat het bijdroeg aan het zicht. Groot gedeelte van de rit dus met de gewone Quest lamp. Uiteindelijk met 32 km/h op het werk aangekomen. De rit had ik gezet over Eemnes en de Wakkerendijk omdat daar het pad breder is met wat meer beschutting.
Op de terugweg weer via de Eemhof gereden. Wind was licht tegen maar met kracht 2 a 3 was het minder als de vorige keren. Almere uit zat al op 37 km/h (verkeerslicht mee) en dit kon op de dijk richting de Eemhof naar 38,0 km/h gebracht worden. Op de Oostdijk max gas gegeven en nu met een lichte rug wind stopte de teller bij het binnen rijden van Spakenburg op 38,1 km/h gemiddeld. Voor het eerst de lange route binnen het uur gereden en de 40 km/h komt in zicht als de wind in de rug zit.
De racekap gaat nu geweldig als blijft het nog wel even zoeken naar de juiste kleding. Met rond de 0 gr C in de ochtend was ik toch nog te bezweet over gekomen.